Andrej Babiš

  • ANO 2011
  • Ústecký kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,91. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

12.02.2016 5:46:46 - venos

Děláte z nás blázny?

Pane ministře, Vy tvrdíte, že kvóty fungovat nebudou. Proč tedy děláte všechno proto, aby fungovaly? Proč Zaorálek jezdí do Řecka a slibuje, že sem migranty dovážet budeme? A je jedno jestli dobrovolně nebo povině. Proč to nezarazíte, když jste tvrdil jako Fico, že nevezmem ani jednoho uprchlíka?
http://www.novinky.cz/zahranicni/evropa/394573-zaoralek-na-ostrove-lesbos-uvidime-zda-zdejsi-hotspot-bude-fungovat.html

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

22.02.2016 9:55:30 - Andrej Babiš

Říkám já snad něco takového? Schvaluji kvóty? Byl jsem první, kdo vyzíval NATO k zásahu ve Středozemním moři, jednal jsem o to i s šéfem NATO. Všichni se mi před půlrokem posmívali a v minulém týdnu NATO schválilo to, že začne operovat ve Středozemním moři. Můj názor na řešení uprchlické krize je jasný. Zaprvé jednoznačně a rychle uzavřel vnější hranice schengenského prostoru tak jak je má uzavřené Polsko a Slovensko s Ukrajinou nebo nově Maďarsko. Tím by Evropa okamžitě  získala čas, který jsme ztratili nesmyslnou přerozdělovací politikou. Zadruhé, důsledně bych potíral pašeráctví lidí. Tím se vypořádáme s migrační vlnou ještě před hranicemi Evropy a to klidně i za použití vojenské síly právě proti pašerákům lidí, kteří vydělávají na cizím neštěstí. Zatřetí, připravil bych si krizový plán pro případ další eskalace uprchlické krize. Připravit plán odsouvání uprchlíků, kteří se dostanou na území schengenu a jejich důsledné umísťování do migračních center na hranicích Sýrie a zároveň bych důsledně odhaloval případné pašeráky na území Evropy exemplárně je trestal. U nás je par desítek uprchlíků, kteří se chystají odejit do Německa. Zároveň jsem přesvědčen, že žádní uprchlici k nám nepřijdou ani nechtějí přijít. Proto jednoznačně prosazuji to, abychom si o humanitární pomoci rozhodovali sami a ne po diktátu Bruselu. Sami si máme rozhodnout o koho se postaráme a o koho ne. Je potřeba donutit Evorpu, aby jednala rychle. Včerejší závěr ze zasedání představitelů členských států poukazuje na neakceschopnost. Představitelé EU se totiž pouze shodli na tom, že je třeba jednat s Tureckem a termín jednání je stanoven na březen. Nechám radši bez komentáře díru mezi slovy a činy, která je u evropských politiků stále obrovská. Co je důležité je byt akční a být schopen vyjednávat s Tureckem a nenechat se jen permanentně vydírat a nereagovat na zájmy obyvatel Evropy. Do současné situace jsme se dostali pouze nezodpovědností evropských lídrů. Mějte se, AB

Normal 0 21 false false false CS X-NONE X-NONE