Andrej Babiš

  • ANO 2011
  • Ústecký kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,91. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

15.02.2016 15:02:58 - Lojzo

Dostavba Temelína.

Kterou zemi by jste si zvolil v případě že by jste se měl řídit svým názorem,na dostavbu TEMELÍNA a hlavně proč?Děkuji Rosendorf František

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

03.03.2016 17:24:45 - Andrej Babiš

Zdravím Vás. V současnosti nejde o dostavbu Temelína, ale výstavbu nového bloku Dukovan. Na Vaši otázku existuje několik úhlů pohledu. Výstavba nového jaderného bloku je záležitostí politickou, technickou a ekonomickou. 

Z pohledu ekonomického by měla stavbu nových jaderných bloků provádět firma, která i v dnešní době jaderné elektrárny staví. Staví je v řádném termínu a bez vícenákladů. Navíc je finančně silná a je schopná nabídnout finanční spoluúčast na projektu. Logickým požadavkem je, aby část subdodávek či servis dodávaly české firmy.

Z politického hlediska by to měl být pravděpodobně dodavatel z EU, aby se předešlo obstrukcím při schvalovacích procesech stavebního a povolovacího řízení, nicméně to nevylučuje účast dodavatelů z jiných zemí jako USA nebo Korea.

Vítězem tendru by měla být firma, která disponuje technologií schválenou k provozu v EU, nabídne financování, bude mít dobré reference (dodržení termínu, rozpočtu) a technickým řešením se nejvíce přiblíží představám zadavatele. AB