Ing. Martin Kolovratník

  • ANO 2011
  • Pardubický kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,9. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

19.02.2016 13:47:43 - karamelka

EET

Koho se zákon týká? Všech živnostníků? A co když nebudou vystavovat účtenky, což je běžná praxe anebo co dýžka, jak ty EET zohlední? Třeba v restauracích jsou velmi podstatnou částí příjmu

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

22.02.2016 14:12:37 - Ing. Martin Kolovratník
Dobrý den. Veškeré podrobnosti k zaváděné EET najděte na řadě zajímavých webových stránek.  Nejlepší je podle mě tato: http://www.eltrzby.cz/,  podrobnosti jsou také zde: http://www.financnisprava.cz/cs/financni-sprava/eet  a zde:  http://www.elektronickaevidencetrzeb.cz/.  Zjednodušeně lze říci, že ze začátku se zákon bude týkat pohostinství a restauratérství, později všech živnostníků. Pokud nebudete vystavovat účtenky, bude to podvod a hrozí vám sankce. Spropitné, nebo-li “dýško” zákon zohledňuje částečně. Z pohledu zákona je to jeho svobodná vůle, projev spokojenosti. Může si dát komu chce a co chce. Z pohledu příjemce (číšníka, obsluhy apod.) se jedná o příjem, který by poté měl být vykázán při vyúčtování osobní “ daně z příjmu fyzických osob”. Doufám, že jsem vám alespoň trochu pomohl a držím palce, ať se s novinkami vypořádáte! Věřte mi, že mají smysl a pomohou nám všem! :-)