Ing. Antonín Seďa

  • SOCDEM
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,08. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

19.02.2016 21:56:27 - J. Filípková

Copaknám to nepěkného vylezlo ven ....?

Mohou ještě USA řídit NATO ???
Dovolí NATO aby USA nekale konkurovali jiné členské zemi NATO-Turkům v podpoře ISIL ?

Budeme jejich jednotky pouštět na naše území ???
=====
Napětí přitom panuje také mezi Tureckem a Spojenými státy, které vyzvaly Ankaru, aby s bombardováním oddílů YPG přestala. Erdogan se prý hodlá spojit s Barrackem Obamou a vysvětlit mu, že americké zbraně končí v rukou kurdských teroristů.

„Dorazila tři letadla plná zbraní, polovina z nich skončila v rukou Islámského státu a polovinu získala Sjednocená demokratická strana (syrští Kurdové),“ uvedl Erdogan. „Proti komu byly použity? Proti tamním civilistům,“ tvrdí turecký prezident.

omlouvám se redakci za odkaz... ( http://zpravy.idnes.cz/turecko-ankara-atentat-kurdove-terorismus-fkd-/zahranicni.aspx )

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

20.02.2016 10:21:15 - Ing. Antonín Seďa
 USA jsou sice nejsilnějším přispěvovatelem a členem NATO, ale to je řízeno jinak. K rozhodnutí o zásahu SEveroatantické aliance je třeba souhalsu všech 28 členských států, takže kdo řídí či neřídí NATO je snad jasné. Proto se také NATO neúčastní vzdušných útoků v Lybii a v Sýrii, ale je to mezinárodní kolaice pod vedením USA. Je třeba si uvědomit, že v této koalice jsou zapojeny i některé členské státy Aliance, ale mimo ně jsou tam arabské země. Ano, existuje rozpor, a to nejen mezi Tureckem a USA, ale i mezi Tureckem a některými státy EU, ohledně Kurdů. Nejen Američané dodávají zbraně, munici či výstroj kurdským bojovníkům, Byla to i naše země či jiné státy EU. Problémem je, že Turci považují ozbrojené složky a některé politické frakce Kurdů za teroristy a podle toho se k nim chovají. Poslední události v Ankaře, ke kterým se přihlásila TAR, tak utvrzují turky v jejich přesvědčení. Takže nic moc nového pod sluncem, pouze se tato dlouhoodbá situace vyostřila a nabrala nový rozměr. Turecko prostě nechce svobodný a nezávislý Kurdistán.