Mgr. Daniel Herman

  • KDU-ČSL
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,11. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

11.04.2016 10:38:52 - uvedomely obcan

Čísla

Reaguji na Vaši odpověď "rovnáváte neporovnatelné. Po r. 1990 bylo vyhlášeno na čtvrt milionu rehabilitačních rozsudků. Popraveno bylo 248 osob, včetně Milady Horákové. Ubito ve věznicích bez soudu bylo kolem 8 tisíc osob, na hranicích zahynulo kolem 760 osob. Statisíce lidí byly nuceny opustit svou vlast, desetitisíce byly nasazeny k tzv. "černým baronům".
Takže 600 000 oficiálně nezaměstnaných (perzekuovaných, že nemohou dělat svoji práci, děti posílat na školy atd...) a roční nárůst sebevražd z ekonomických důvodů v tomto režimu je proti Vašim číslům neporovnatelné a méně tragické číslo?
Víte, mně se nelíbí, když kdokoliv kritizuje vše minulé a nevidí stejné tragédie dnes. Nebo je snad nesrovnatelné, když v minulém režimu kdokoliv přišel o práci kvůli přesvědčení - a dnes proto, že ani za nic nemohl a byl prostě vyhozen???

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

12.04.2016 0:01:55 - Mgr. Daniel Herman
Vážený pisateli,
rozumím Vám a je mi sympatický Váš poctivý přístup k věci. Skutečně si myslím, že násilná ztráta života je v jiném gardu, než ztráta zaměstnání. Ale souhlasím s Vámi, že se i v tomto případě jedná o velmi vážné problémy, které tíží nemalé množství lidí. Věřte mi, že se na zasedáních vlády velmi často těmito otázkami zabýváme a hledáme způsoby, jak palčivé sociální problémy řešit. Jsem rád, že naše snahy nevyznívají nadarmo. Ekonomika ČR roste a po Německu máme druhou nejnižší nezaměstnanost v zemích EU. To je jistě pozitivní, ale máme na druhé straně i značné rezervy, na jejichž odstranění pracujeme.