Ing. Antonín Seďa

  • SOCDEM
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,08. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

17.05.2016 8:44:28 - 35j8

Stav AČR

Vracím se k dotazu "jablkoně" a trochu ho rozvedu. Víte ono by prospělo kdyby jste občas nějakou jednotku navštívil bez informování nadřízených a chvíli si s vojáky poklábosil a nebudete se stačit divit. No a co se týče naší generality, včetně NGŠ, to je dost smutná podívaná ke které Vy i VO přispíváte tím, že kamaráčofty podporujete, třeba nevědomky. Kdyby tomu tak nebylo ani jeden z nich by nemohl dosáhnout takové hodnosti a funkce. Nic za nimi není, nikdy neveleli významným bojovým jednotkám, neumí stanovit priority, bojí se chodit mezi podřízené a ti jimi pohrdají. Každý pokus o poradenství je nemilosrdně potlačován neumětely z MO a dovolím si tvrdit, že podlou roli v tom hraje jeden bývalý NGŠ a pozdější MO. Pokud chcete, aby Vám byl kdokoli nápomocen musíte ho přímo oslovit, protože zcela nepochybně nebude postávat před PS PČR.

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

19.05.2016 15:02:44 - Ing. Antonín Seďa
 Ano souhlasím, že je třeba si informace získávat i mimo oficiální jednání. To také činím a jsem vždy otevřen jakémukoliv názoru či problému. A pokud to je jenom možné, tak s vojáky hovořím. VO možná nevědomky podporuje současný stav resortu (kromě pár výjimek), ale opravdu nikdy nerozhodoval a nerozhoduje o tom, kdo má být jmenován do generálské hodnosti. Já osobně jsem mnohokrát kritizoval obsazování rozličných postů, jak tvrdíte přes kamáčofty, ale to bylo tak vše. Jak jsem napsal, ryba smrdí od hlavy a jak pan ministr obrany, tak NGŠ, si musejí v rezortu a v AČR udělat pořádek. VO má legislativní a kontrolní funkci a musím říci, že řada členů se opravdu snaží býti nápomocní pozitivním změnám v rezortu či v armádě. Někdy se to daří, ale po pravdě řečeno, jak ministerstvo, tak armáda nás často tahají za fusakle. Pokud máte konkrétní informace k problémům v naší armádě či MO, klidně se na mě obraťte. Kontakty na moji oosbu najdete na webu sedaa@psp.cz či na mém soukromém webu www.antoninseda.cz.