ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,83. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

25.05.2016 0:05:16 - VáclavIV

Vážený pane Senátore.

Se zájmem jsem si přečetl Váš článek" Odporná realita atd". A nyní mně dovolte otázku jako ústavnímu činiteli ČR nejsou výroky a projevy některých představitelů vlády ČR za hranicí ústavnosti a porušením platnosti Benešových dekretů jež jsou součástí našeho právního řádu.
Otázka druhá: Jak dlouho jako zvolený senátor budete tolerovat flagrantní porušování zákonů a Ústavy ČR. Děkuji za Vaší odpověď

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

25.05.2016 21:51:25 - Jan Veleba

 Jsem jedním z 282 zákonodárců (201 PS, 81 Senát). V obou komorách Parlamentu má současná vládní koalice pohodlnou většinu a tak mně prosím poraďte, jakým způsobem je možné porušování Ústavy těmi, kdo mají imunitu a které by musel rozhodnout soud, prokázat. Já sám mám svědomí čisté - pravidelně a bez obalu vyjadřuji svoje názory a ty šířím.

Když to shrnu, tak premiér, který si přeje mít za spojence krajanské sudetoněmecké sdružení, tak pro mne není premiér, ale něco úplně jiného a měl by odejít. To ale nemůže rozhodnout soud, ale někdo úplně jiný - voliči. A už po několikáté píši - jsem na to velmi zvědav, co udělají.