Mgr. Jana Černochová

  • ODS
  • ministryně obrany
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,54. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

25.05.2016 18:57:29 - Vizionář

Babišovo manažerské selhání

za protikuřácký zákon by nechal padnout vládu. Co si myslíte o jeho neodpovědném uvažování ? Je dobré, když ministerstvo financí řídí člověk, který nedokáže ovládat emoce a v krizích propadá histerii ?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

08.06.2016 16:06:55 - Mgr. Jana Černochová
 Dobrý den, tento výrok ministra financí vnímám jen jako silácké gesto a snahu hodit vinu za neschválení tzv. protikuřáckého zákona na koaliční partnery. Přitom fakta hovoří jasně. Pro pozměňovací návrh kolegy Bendy, kvůli kterému ANO zákon nepodpořilo, hlasovali i poslanci tohoto hnutí, včetně předsedy poslaneckého klubu Faltýnka. ANO ani ministr Babiš se tedy nemají na co vymlouvat. Pokud skutečně tento zákon byl jejich prioritou, měli pro něj se zbytkem koalice hlasovat. Přehazování viny na všechny ostatní je pro Andreje Babiše typické a je v této disciplíně mistrem. Nicméně stále platí, že tuto taktiku nelze využívat donekonečna a věřím, že veřejnost ji brzy prohlédne. Pro pořádek uvádím, že neschválení protikuřáckého zákona považuji za úspěch a jsem ráda, že v této otázce nedošlo k dalšímu ukrojení svobody, která pod současnou vládou dostává jednu ránu za druhou. Slibuji, že se stejným úsilím budeme bránit přijetí i oné nové verze tohoto nesmyslného regulatorního opatření.

 Jana Černochová