PhDr. Zdeněk Soukup

  • ANO 2011
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,81. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

26.05.2016 14:14:46 - Tabáček

zákon o zákazu kouření

Podle koaličních partnerů jste porušili koaliční smlouvu, když jste nepodpořili zákon o zákazu kouření. Co vy na to? Jak jste hlasoval? Aby bylo jasno. I jako nekuřák uvítám, když zákon nebude nikdy schválen, ale zajímalo by mě, proč někteří otočili? Prý jste totiž nejdříve podpořili pozměňovací návrh kvůli kterému jste pak zákon jako celek nepodpořili. Tak proč jste ten návrh podporovali (podpořil ho prý i BABIŠ)? Podle mě je to divné.

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

27.05.2016 5:14:39 - PhDr. Zdeněk Soukup
Koaliční smlouvu porušila ČSSD. A to tím, že někteří její poslanci hlasovali pro pozměňovací návrh marka Bendy z ODS, podle kterého by mohly být v restauračních zařízeních oddělené kuřárny. To podle většiny poslanců z našeho klubu ANO stavělo celý zákon na hlavu. Já osobně jsem při hlasování o PN prosazoval nejpřísnější variantu. Nehlasoval jsem pro Bendův návrh. Pro zákon jako celek jsem ale ruku zvedl. Podle mne by znamenal i s kuřárnami posun k lepšímu. Andrej Babiš se hlasování neúčastnil. Byl služebně v zahraničí. Podstatné je, že jsme se jako poslanci ANO ve čtvrtek večer sešli a našli jsme způsob, jak do tří měsíců přijmout jiný protikuřácký zákon, tentokrát bez kuřáren. V pátek s návrhem seznámíme koaliční partnery.