Reedová (VV): Na posun ve věci Opencard je třeba si posvítit

16.08.2010 18:55

Další kauza kolem Opencard bude na kontrolním výboru tuto středu.

Reedová (VV): Na posun ve věci Opencard je třeba si posvítit

Občanské sdružení Oživení včera ve své tiskové zprávě upozornilo na pochybení hlavního města Prahy, které nevymáhalo smluvní pokuty na firmě Haguess za prodlení při realizaci projektu Opencard.

Mluvčí plastové kartičky Opatrný k celé kauze řekl pouze to, že se s ní nejprve musí seznámit kontrolní výbor zastupitelstva. Dostane samozřejmě příležitost, a to již příští týden.

Již včera jsem informovala zástupce Oživení, že na mimořádném jednání kontrolního výboru k tunelu Blanka, které se bude konat příští úterý 18. srpna, budu iniciovat zařazení jejich podnětu do programu (o zařazení jsem též požádala e-mailem členy kontrolního výboru a jeho předsedu).

Je třeba prověřit, zda posun realizace projektu je odůvodněný a podložen příslušnými dokumenty, nebo jde jen o další důkaz nadstandardního propojení firmy Haguess a pražské radnice. V takovém případě je třeba okamžitě uplatnit smluvní pokutu a začít s jejím vymáháním a právě kontrolní výbor musí být garantem tohoto procesu.

Markéta Reedová, zastupitelka a členka Kontrolního výboru ZHMP

Dále čtěte:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Veciverejne.cz

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mladí komunisté budou čelit trestnímu oznámení. Schvalují genocidu

5:01 Mladí komunisté budou čelit trestnímu oznámení. Schvalují genocidu

Komunistický svaz mládeže (KSM), který byl kvůli svému radikálnímu politickému programu po více než …