"Jaký principy, vole? Na to se vyser," odbyl Topolánek sponzora. Ten odjíždí z republiky

16.02.2012 6:14

Politická reprezentace České republiky přiměla k odchodu ze země producenta, uměleckého ředitele a bývalého majitele pražského divadla Ta Fantastika Petra Kratochvíla. Někdejší sponzor ODS dostal ledovou sprchu od expředsedy Mirka Topolánka a nyní se rozhodl, že už s touto zemí nechce mít nic společného.

"Jaký principy, vole? Na to se vyser," odbyl Topolánek sponzora. Ten odjíždí z republiky
Foto: Hans Štembera
Popisek: Mirek Topolánek

„Totální zhroucení pro mě nastalo, když přišel do strany Mirek Topolánek. Rozdíl mezi Topolánkem a Paroubkem je nula. Jedině ho chválím, že začal řešit třetí odboj a ocenil bratry Mašíny. Jinak pravicové straně jen ubližoval,“ popsal počátek svého zklamání Kratochvíl v Lidových novinách.

Umělec popsal svou nemilou zkušenost během jedné pracovní schůzky, na které někdejšímu předsedovi vlády přednesl dokumenty o problematice divadelních grantů.

„Snažil jsem se mu vysvětlit, že mi nejde o peníze, ale o princip podpory umění v tomhle státě. Že nám chybí divadelní kategorie, zásadní pravidla, jasná kulturní politika,“ popsal svůj tehdejší záměr. Topolánkova odpověď ale předčila veškerá očekávání:

„Řekl mi tehdy: Ahoj čur***, podívej se, jak jsem zhubnul! Co je? Co to je? To nebudu číst, vole, kolik chceš? Cože? Ty nechceš prachy? Jaký principy, vole? Ááááále, na to se vy***!

Po tomto zážitku Kratochvíl, který dříve na chod ODS přispíval, s podporou strany skončil. „Dával jsem jim finanční příspěvky, ale už bych nikomu nedal ani korunu,“ rozhodl se skončit s politikou i s ČR.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jhe

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

"K snídani byla vejce," napsali jste na sociální síti. Sociolog Herzmann ukazuje, co s tím pak provádí politický marketing

21:05 "K snídani byla vejce," napsali jste na sociální síti. Sociolog Herzmann ukazuje, co s tím pak provádí politický marketing

ROZHOVOR Marketing může sloužit k boji o moc. Vydatně mu v tom pomáhají moderní technologie. Díky je…