Bárta má zákaz do hospody. Dělá mi hroznou reklamu, naříká majitelka

06.03.2012 9:51 | Zprávy

Poslanec Vít Bárta (VV) předával obálku s půl milionem korun pro Kristýnu Kočí ve smíchovské restauraci Austria. Před soudem, jenž má rozřešit otázku, zda šlo o úplatek nebo o půjčku, padlo jméno restaurace několikrát a podnik tak vlastně získal reklamu zadarmo. Podle majitelky Ludmily Leškovské jde však o reklamu negativní, která podniku škodí. Bárta proto do její restaurace už nesmí vkročit. Prý si to pohlídá.

Bárta má zákaz do hospody. Dělá mi hroznou reklamu, naříká majitelka
Foto: Vladimír Škarda
Popisek: Začátek soudního řízení s Vítem Bártou

Paní Ludmila Leškovská vlastní restauraci Austria na pražském Smíchově. Díky poslanci Vítu Bártovi se její podnik stává všeobecně známým, protože v první den soudního přelíčení Bárta jméno restaurace opakovaně zmínil. Šlo totiž o podnik, kde předal Kristýně Kočí obálku s půl milionem korun. Podle Bárty šlo o půjčku, podle Kočí o úplatek. Leškovská ale o podobnou negativní reklamu absolutně nestojí. Vyhlašuje proto zákaz vstupu do restaurace pro Bártu a nejspíš také pro Kočí. Informuje o tom server Lidovky.cz.

Persona non grata

Bárta byl v restauraci několikrát a při jedné ze svých návštěv tam seděl právě s Kristýnou Kočí. Tuto skutečnost včera opakovaně potvrdil před soudem a informaci okamžitě zveřejnila v zásadě všechna česká média. Reklama v tisku zdarma, zdálo by se, jenže nevítaná.

"Co bylo v minulosti, to nemůžu ovlivnit, ale vadí mi, že se to dělo tady," kroutí hlavou nad nechtěnou reklamou, na kterou ji upozornili známí. Leškovskou Bárta dopálil tak, že příště se v její restauraci místo jídelního lístku dočká vyhazovu. "Už určitě nebude vítaný, ohlídám si hosty, kteří sem budou chodit," plánuje Leškovská, jak v budoucnu ochránit svoji živnost. Podnik by si tak ze seznamu oblíbených měla raději vyškrtnout i Kočí.  

Nechtěné reklamy se před soudem několikrát dočkala i restaurace Cantina na Malé Straně, tam měl zase Bárta schůzku se Škárkou, ale zdejší vedení celou situaci nijak neprožívá.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

PhDr. Lubomír Zaorálek byl položen dotaz

mzdy

V čem vám dám za pravdu je, že jsou u nás nízké mzdy, ale není to i chybou vás, protože i vy jste dlouho byli u vlády a mohli jste s tím něco udělat? Moc nechápu, co nyní změníte, když budete sedět v Bruselu, tedy krom toho, že vy si finančně určitě polepšíte?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

"K snídani byla vejce," napsali jste na sociální síti. Sociolog Herzmann ukazuje, co s tím pak provádí politický marketing

21:05 "K snídani byla vejce," napsali jste na sociální síti. Sociolog Herzmann ukazuje, co s tím pak provádí politický marketing

ROZHOVOR Marketing může sloužit k boji o moc. Vydatně mu v tom pomáhají moderní technologie. Díky je…