Co se vládě letos povedlo? Odpovídá Bendl a další

31.12.2012 19:08

Jaké jsou největší úspěchy Nečasovy vlády? Pro opoziční politiky otázka víc než složitá, vládní zákonodárci jich našli celou řadu. Z ankety ParlamentníchListů.cz jako největší úspěch vychází třeba církevní restituce.

Co se vládě letos povedlo? Odpovídá Bendl a další
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jan Kubice, Miroslav Kalousek a Petr Nečas

Přestože zákonodárci sociální demokracie, komunistů či Věcí veřejných nenechali v anketě redakce ParlamentníchListů.cz na vládě nit suchou, to vládní politici uvedli zásadních úspěchů kabinetu mnoho.

Celá anketa ZDE

„Současná vláda je první, která umí říct v Bruselu ne a vyjednat si to, co je v českém národním zájmu,“ uvedl například ministr životního prostředí Tomáš Chalupa z ODS.

Úspěch? Přece církevní restituce

Jeho vládní i stranický kolega, ministr zemědělství Petr Bendl ocenil odvahu vlády v prosazování úsporných opatření. „Za největší úspěch považuji odvahu dělat nepopulární věci, které Česká republika v dlouhodobém horizontu potřebuje,“ uvedl Bendl.

Podle poslance TOP 09 Františka Laudáta jsou největším úspěchem církevní restituce a ukočírování rozpočtového deficitu. Majetkové vyrovnání státu s církvemi považuje za největší úspěch i poslankyně TOP 09 Ludmila Bubeníková.

„Za největší úspěch považuji přijetí kodifikovaného Občanského zákoníku a zákona o Třetím odboji,“ vzpomněla naopak členka sněmovny za ODS Jana Černochová.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Radim Panenka

Mgr. Renáta Zajíčková byl položen dotaz

Ministerstvo pro vědu a výzkum

Můžete mě nějak přesvědčit, že toto ministerstvo není jen politickou trafikou? Protože ho stejně řídí lidi bez kompetence nebo vám snad přišla Langšádlová nebo teď Ženíšek kompetentní? A nezvládlo by agendu ministerstvo školství? Protože dřív to zvládalo. Jak to vysvětlíte?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

"K snídani byla vejce," napsali jste na sociální síti. Sociolog Herzmann ukazuje, co s tím pak provádí politický marketing

21:05 "K snídani byla vejce," napsali jste na sociální síti. Sociolog Herzmann ukazuje, co s tím pak provádí politický marketing

ROZHOVOR Marketing může sloužit k boji o moc. Vydatně mu v tom pomáhají moderní technologie. Díky je…