Dalík možná odletí do ciziny. Advokát Sokol to nevyvrací

11.10.2012 7:03 | Zprávy

Advokát lobbisty Marka Dalíka Tomáš Sokol na Dotaz serveru Aktuálně.cz nepotvrdil ani nevyvrátil skutečnost, že jeho klient v brzké době možná odletí do ciziny. Naopak zdůraznil, že je připraven plně spolupracovat s policií, neboť se nechce riziku uvalení vazby vystavit znovu.

Dalík možná odletí do ciziny. Advokát Sokol to nevyvrací
Foto: hns
Popisek: Marek Dalík figuruje v kauze Pandur

"Především to nebylo zjišťováno, ale i kdyby bylo, tak by to bylo kryto advokátní mlčenlivostí. To je soukromí klienta," zdůrazňuje Sokol k problému možného Dalíkova vycestování. Soud lobbistovi ponechal i pas.

Soud jednal téměř dvě hodiny

Dalík čelí obvinění z podvodu v kauze obrněnců Pandur a ze strany žalobců opakovaně zazněla obava, že lobbista Česko opustí. Soud však po téměř dvou hodinách jednání rozhodl, že k uvalení vazby není důvod. Dalík prý mimo jiné soud ujistil, že je připraven spolupracovat, v což věří i jeho advokát.

"To si myslím, že určitě bude, protože nespolupracovat s policií by mohlo zakládat důvod pro nový návrh vzetí do vazby. To mi přijde logické a jasně to také deklaroval," uzavírá advokát.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Ing. Veronika Vrecionová byl položen dotaz

ODS už není, co bývala

ODS bývala k EU dost kritická, dnes je to naopak. Navíc jste se spojili s dost eurofederalistickými stranami. Je vám jasné, že jste tak pro řadu lidí, včetně mě, kvůli tomu nevolitelní? A že tím nahráváte konkurenci? Proč nekandidujete samostatně? Já třeba k eurovolbám nepůjdu, protože není koho vol...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

"K snídani byla vejce," napsali jste na sociální síti. Sociolog Herzmann ukazuje, co s tím pak provádí politický marketing

21:05 "K snídani byla vejce," napsali jste na sociální síti. Sociolog Herzmann ukazuje, co s tím pak provádí politický marketing

ROZHOVOR Marketing může sloužit k boji o moc. Vydatně mu v tom pomáhají moderní technologie. Díky je…