Daně se nejspíš měnit nebudou. Prý by to vedlo k chaosu

23.11.2013 16:20

Sociální demokraté a babišovci se v sobotu podle svých vyjednavačů výrazně sblížili v otázkách daní. Detaily ale odmítli zveřejnit s tím, že je řeknou nejdříve lidovcům.

Daně se nejspíš měnit nebudou. Prý by to vedlo k chaosu
Foto: Hans Štembera
Popisek: Společná tisková konference ČSSD a KDU-ČSL

Podle dřívějších vyjádření je spíše jisté, že od počátku příštího roku se žádné daně měnit nebudou. Podle stran jednajících o vládní koalici již na to není čas a do ekonomiky by to vneslo chaos. Co se týče úprav daní v dalších letech, panovaly mezi stranami rozdílné názory na daňovou progresi u fyzických osob, zvyšování daní právnických osob i změny u sazeb DPH.

Církve revizi restitucí odmítají

Z jednání také vyplynulo, že do jednání ČSSD s církvemi o případné redukci finančních restitučních náhrad vyšle ANO své dva zástupce, a to politika a právníka. Babiš podotkl, že chce v nově vzniklé církevní expertní komisi, kterou iniciovala ČSSD, usilovat hlavně o změnu inflační doložky.

Předseda ČSSD Sobotka zopakoval, že jeho strana chce snížení objemu finančních náhrad, vynětí celého areálu Pražského hradu z církevních restitucí a zpřesnění účelu využití peněžních náhrad od státu. Církve jakékoli změny zákona o narovnání vztahu mezi státem a církvemi a v návaznosti na to vyjednané smlouvy odmítají.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: lze, čtk

Radek Rozvoral byl položen dotaz

Neslibujete nesplnitelné?

Opravdu jde ještě změnit migrační pakt, když ho podezřele narychlo EP před volbami odsouhlasil? A jak chcete zrušit green deal? Jsem pro, ale myslím, že je to nereálný slib.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

"K snídani byla vejce," napsali jste na sociální síti. Sociolog Herzmann ukazuje, co s tím pak provádí politický marketing

21:05 "K snídani byla vejce," napsali jste na sociální síti. Sociolog Herzmann ukazuje, co s tím pak provádí politický marketing

ROZHOVOR Marketing může sloužit k boji o moc. Vydatně mu v tom pomáhají moderní technologie. Díky je…