Gaunere Kmento, nic ti neřeknu. Pavel Bém peprně napsal novináři

26.09.2012 8:43

Novinář se šest měsíců po zveřejnění slavných „mazánkovských“ odposlechů chtěl zeptat exprimátora Pavla Béma, jak se nyní na případ dívá. Dozvěděl se, že Béma pronásleduje na hranici stalkingu a že na něj bývalý pražský primátor chystá trestní oznámení. Ani jinak to prý nevypadá, že by se kauza loutkového primátora nějak hýbala.

Gaunere Kmento, nic ti neřeknu. Pavel Bém peprně napsal novináři
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ex-primátor Pavel Bém

Je to již půl roku, co MF DNES přinesla dnes už legendární odposlechy „Mazánka“ alias podnikatele Romana Janouška a „Kotěte“, neboli pražského primátora Pavla Béma. Za tu dobu se podle redaktora Jaroslava Kmenty příliš nezměnilo. Veřejnost se sice baví a již si nedělá iluze o fungování pražského magistrátu za vlády primátora Béma, ale tajná služba chodí kolem případu jak kolem horké kaše. Zdráhá se prý potvrdit byť jen to, že v roce 2007 odposlouchávala podnikatele Janouška na základě řádného rozhodnutí soudu. Místo toho spekuluje, že odposlechy mohl pořídit i někdo jiný.

Občanská demokratická strana vyzvala Pavla Béma, který jí nyní reprezentuje v Poslanecké sněmovně, aby se vzdal svého mandátu, ale když tak neučinil, musela jej vzít na milost. Bém pozastavil své členství v ODS a premiér Nečas, který pro svou vládu potřebuje každý hlas, s ním musel začít vyjednávat. Bém po propuknutí aféry odjel do Himalájí, kde si splnil sen vylézt na druhou nejvyšší horu světa, a po návratu, když už aféra odezněla, o sobě začal vykládat, že je nevinný a na novináře začal podávat trestní oznámení.    

Nyní se redaktor chtěl poslance Béma zeptat na dvě věci. Jednak na to, zda má stále pozastavené členství v ODS a zda neuvažuje o složení mandátu, a také na to, jak se v roce 2007 dozvěděl, že je odposloucháván (neboť to do telefonu říkal Janouškovi).

A přišla odpověď: „Jste podle mého názoru zločinec a obchodník s bizardními informacemi, a proto jsem také na vás podal tři trestní oznámení, vyhrožujete na hranici stalkingu a vydírání, že pracujete pro pražskou TOP 09 si cvrlikají vrabci na střeše, a tak asi nebudete překvapen, že do rozhodnutí soudu s vámi nebudu komunikovat,“ napsal v SMS nezařazený poslanec, načež redaktorovi zakázal, aby do jeho vyjádření jakkoliv zasahoval, neboť se prý chce vyhnout tomu, aby odpověď byla účelově krácena nebo překroucena, což je prý obvyklá Kmentova technika. 

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

Mgr. Ondřej Kolář byl položen dotaz

návrat Ukrajinců

Je podle vás fér někoho nutit jít válčit, když nechce, a lze takové lidi vůbec nějak motivovat? Jestli někdo před válkou utekl, myslíte, že je něco, co ho přiměje jít válčit? Vždyť není nic cennějšího, než život. A jelikož se válka pro Ukrajinu nevyvíjí vůbec dobře, není třeba řešit, co bude Ukrajin...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

"K snídani byla vejce," napsali jste na sociální síti. Sociolog Herzmann ukazuje, co s tím pak provádí politický marketing

21:05 "K snídani byla vejce," napsali jste na sociální síti. Sociolog Herzmann ukazuje, co s tím pak provádí politický marketing

ROZHOVOR Marketing může sloužit k boji o moc. Vydatně mu v tom pomáhají moderní technologie. Díky je…