Herečka na pravicové revue: Lidé utrácejí a vyhazují. A pak nadávají na krizi

15.04.2013 8:32

Revue pro pravicovou politiku Pravý břeh přináší na svých stránkách rozhovor s divadelní herečkou a manželkou komentátora MF Dnes Karla Steigerwalda Evou Salzmannovou. Revue se herečky ptala nejen na její uměleckou kariéru, ale také na to, jak nahlíží na ekonomickou krizi a osud Evropské unie.

Herečka na pravicové revue: Lidé utrácejí a vyhazují. A pak nadávají na krizi
Foto: Hans Štembera
Popisek: Peníze, ilustrační foto

Oblíbenou politickou postavou Evy Salzmannové je Tomáš z knihy Milana Kundery Nesnesitelná lehkost bytí. "V jeho osudu, zdá se mi, se zrcadlí všechny bolesti politiky naší země v minulém století," dodává umělkyně.

Krize po česku

Na současnou ekonomickou krizi má svůj svérázný pohled. "Bydlím za Prahou a příroda v okolí Prahy občas působí jako velká skládka. Obaly od nápojů a potravin kolem silnic a cest. V lese běžně najdete televizi, ledničku nebo celou sedací soupravu. Lidé strašně snadno konzumují a ještě snadněji se toho zbavují. A pak v hospodě nadávají na politiky a ekonomickou krizi. A během toho nadávání utratí třikrát tolik, než činí poplatek za obecní skládku, která je dnes v každé vesnici. Inu krize počesku," uvedla herečka.

EU se rozpadne

Salzmannová má jasno i co se dalšího osudu Evropské unie týče. Pokud nás prý bude "komandovat", časem se určitě rozpadne, říká.

Na otázku, jaký titulek by si ráda přečetla na první straně novin, odpovídá herečka jednoznačně: "Dneska se nestalo nic".

Eva Salzmannová také uvedla, že v jistém směru věří v člověkem způsobené globální oteplování. "V kosmickém rozměru ne, ale ve smyslu toho, že člověk na planetu působí negativně ano. Viděl jste někdy hrocha, který si odloží do lesa televizi?" ptá se herečka.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: adr

Radek Rozvoral byl položen dotaz

Neslibujete nesplnitelné?

Opravdu jde ještě změnit migrační pakt, když ho podezřele narychlo EP před volbami odsouhlasil? A jak chcete zrušit green deal? Jsem pro, ale myslím, že je to nereálný slib.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

"K snídani byla vejce," napsali jste na sociální síti. Sociolog Herzmann ukazuje, co s tím pak provádí politický marketing

21:05 "K snídani byla vejce," napsali jste na sociální síti. Sociolog Herzmann ukazuje, co s tím pak provádí politický marketing

ROZHOVOR Marketing může sloužit k boji o moc. Vydatně mu v tom pomáhají moderní technologie. Díky je…