Jan Fischer je mrtvý kůň, píše server

10.01.2013 14:54

Volební tým Jana Fischera těžil zejména z expremiérovy pověsti „pana neposkvrněného, který ukázal, že politiku lze dělat slušně a nadstranicky“. Podle serveru Českápozice.cz proto neměl vydávat knihu o inspirujících osobnostech, měl vystupovat civilněji a být nad věcí. Pak by nebylo tolik znát, jak moc stojí o funkci prezidenta. Navíc teď Fischer zažívá jednu mediální porážku za druhou.

Jan Fischer je mrtvý kůň, píše server
Foto: hns
Popisek: Miloš Zeman a Jan Fischer

Fischer zahájil svou kampaň v létě. Označoval se za kandidáta, který nebude nic schovávat ani tajit. Jenže teď v televizních debatách nedokáže přesvědčivě odpovídat. Zejména pak jeho naučená gesta působí strojeně. Omezuje se na „změnu, transparenci a slušnost“ v politice. Jeho věty postrádají obsah.

Fischer mohl odmítnout debatu se Zemanem rovnou. Nepůsobil by teď jako pokrytec

Ryze civilní image by Fischerovi slušela víc. Slušnost pro něj mohla být záminkou k odmítnutí účasti v diskusním duelu s Milošem Zemanem na televizi Prima Family. Mohl poukázat na ostatní kandidáty a prohlásit, že nechce být zvýhodňován. Nebo ho na to mohl upozornit podporovatel a mediální magnát Jaromír Soukup. Fischer by pak neztratil tolik sympatií jediným aktem, míní Českápozice.cz.

To, že televize Prima porušuje rovnou politickou soutěž, dal najevo až poté v rozhovoru pro server lidovky.cz. Prý to tvrdil od začátku. Přesto se ale debaty zúčastnil, což nyní působí pokrytecky. A Fischerově image to ublížilo.

Během debaty byl Fischer upjatý a nepřipravený. Českápozice.cz mu vyčítá, že Zemanovi nepoložil záludnější otázku než tu, která se týkala výzvy Děkujeme, odejděte.  Poté, co jeho podporovatel kardiolog Jan Pirk poukázal na Zemanovo nejasné financování, působil jako odhalený uličník, když Zeman poukázal na miliardáře Tomáše Chrenka a mediálního magnáta Soukupa.

Fischerovi došla předvolební munice. Ostatní kandidáti svou kampaň lépe vygradovali

Fischerovi teď v závěru kampaně došla munice, zatímco čeká na výsledek voleb, musí snášet útoky a kritiku. Ostatní kandidáti Zeman, Schwarzenberg a Dienstbier naplánovali kampaň tak, aby před volbou vygradovala. Spousta osobností teď internet doslova zaplavuje názory, proč „Volím Karla“.

Dle serveru je teď z Fischera díky jeho sebedestrukci bývalý superfavorit. Stal se z něj mrtvý kůň. Přímá volba tak může překvapit. Jiří Dienstbier může získat nečekanou podporu stejně jako Schwarzenberg.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vfe

Mgr. Ondřej Kolář byl položen dotaz

návrat Ukrajinců

Je podle vás fér někoho nutit jít válčit, když nechce, a lze takové lidi vůbec nějak motivovat? Jestli někdo před válkou utekl, myslíte, že je něco, co ho přiměje jít válčit? Vždyť není nic cennějšího, než život. A jelikož se válka pro Ukrajinu nevyvíjí vůbec dobře, není třeba řešit, co bude Ukrajin...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

"K snídani byla vejce," napsali jste na sociální síti. Sociolog Herzmann ukazuje, co s tím pak provádí politický marketing

21:05 "K snídani byla vejce," napsali jste na sociální síti. Sociolog Herzmann ukazuje, co s tím pak provádí politický marketing

ROZHOVOR Marketing může sloužit k boji o moc. Vydatně mu v tom pomáhají moderní technologie. Díky je…