Jandák běduje: Bůh se nám mstí. Kalousek vydrží

14.07.2012 6:59

Podle poslance Vítězslava Jandáka (ČSSD) bude kauza telefonátů Miroslava Kalouska (TOP 09) stát hlavu šéfa Bezpečnostního výboru Radka Johna (VV). Kalousek si prý může říkat třeba "prdel" nebo "kurva". A stejně zůstane tam, kde je.

Jandák běduje: Bůh se nám mstí. Kalousek vydrží
Foto: Hans Štembera
Popisek: Bývalý ministr kultury a exposlanec ČSSD Vítězslav Jandák

Sociálnědemokratický poslanec Vítězslav Jandák je v šoku. Telefonáty ministra financí Miroslava Kalouska (TOP 09) a poslance Petra Skokana (VV) nebo policejního prezidenta Petra Lessyho by podle něho měly být jasným signálem k ministrově rezignaci. Tu však prý čekat nemůžeme. Žijeme přece v Česku.

Jandák: V normální zemi by vláda odešla. Tady ne

"Já už ničemu nerozumím. Pán Bůh se nám všem mstí. V normální zemi by vláda nebo ministr podali demisi. Ale my nežijeme v normální zemi, ale v Česku. Tady se na to musíte dívat jinýma očima," řekl ParlamentnímListům.cz poslanec.

John pryč?

Místo Kalouska podle něho navíc prý padne politik jiný. A to šéf VV, Radek John. "Jediné resumé toho celého bude, že TOP 09 a ODS budou chtít odvolat Radka Johna z čela Bezpečnostního výboru. To je jediné, co se stane. Kalousek ani nikdo jiný neodejde," předpovídá Jandák.

Ten se domnívá, že zveřejněné obsahy telefonátů jsou pravdivé. O pomstu modrých kmotrů, o které se v souvislosti s útoky na Kalouska hovoří, tak podle něho nejspíš nejde.

"Dějou se tu lumpárny a nic se nestane. Pravdivé to asi bude, pokud pan Skokan tvrdí, že má nahrávky. Ale přece jsou podstatnější vci, než jestli někdo řekne kurva nebo prdel," uvedl pro redakci Jandák.

Anketa

Vzpamatuje se TOP 09 z kauzy CASA a chování Kalouska?

hlasovalo: 3317 lidí

Lessy o Kalouskových výhružných telefonátech média informoval ve čtvrtek odpoledne. Skokan pak v pátek dopoledne ve sněmovně přečetl údajný přepis telefonátu s ministrem.  Bezpečnostní výbor pak vyzval ministra Kalouska k rezignaci, stějně jako ČSSD. Ta žádá rovnou hlasování o nedůvěře vládě. Hlasování by mělo proběhnout 18. července.

ČSSD chce demisi vlády

„Miroslav Kalousek se snažil ovlivňovat vyšetřování telefonáty s policistou Mazánkem. Miroslav Kalousek byl následně napomenut premiérem. I poté telefonoval s policejním prezidentem Lessym. Je to člověk, který by neměl být v této vládě už ani minutu,“ shrnul kauzu Kalouskova telefonátu předseda ČSSD Bohuslav Sobotka.

Sám Kalousek celou záležitost odmítá a hovoří o cíleném útoku na jeho osobu. Zopakoval to i na jednání bezpečnostního výboru ve sněmovně.

Ministr financí v prohlášení pro server ParlamentníListy.cz o údajném přepisu hovoru se Skokanem uvedl: „To, co předvedl pan poslanec Skokan, byl vrchol trapnosti a naprosté dno. Každý, kdo se na to jenom dívá, prostě vidí, že poslední tři týdny je to naprosto soustředěný atak plný provokací a lidského dna,“ zdůraznil Kalousek s tím, že dál celou věc nemíní komentovat.

Znění údajného telefonátu, který v pátek v Poslanecké sněmovně četl poslanec VV Petr Skokan:

Já: Dobrý večer pane ministře!
Kalousek: Nazdar ty debile!
Já: Mluvím prosím s ministrem financí inženýrem Miroslavem Kalouskem?
Kalousek: Jasně, s kým si myslíš, že mluvíš ty čůráku.
Já: Promiňte, ale asi to trochu přeháníte.
Kalousek: Kolik Ti za to dali, ty blbečku?
Já: Nevím o čem mluvíte.
Kalousek: Víš moc dobře o čem mluvím. Odmít jsem Ti někdy nějakou dotaci? Potřebuješ prachy? Proč seš taková svině?
Já: Já nemůžu za to, že jste někoho zfackoval.
Kalousek: Proč jsi musel posílat esemesku všem novinářům? To jste všichni takoví udavači?
Já: Byla tam spousta svědků, tohle nezatlučete, ani nezametete pod koberec.
Kalousek: Jo, a že zrovna ty to musíš napráskat.
Já: Já?
Kalousek: No jasně ty. Dyť mi to ty novináři volali. A ne jeden. Voni nejsou takoví skety jako ty. Ty sis myslel, že tě jako zdroj neprásknou, co?
Já: Hele, nechte si ty sprosťárny. Všichni se Vás bojí a na to spolíháte, nikdo si to nechce rozdat s mocným ministrem financí. Co kdyby . . . a na mladýho kluka si dovolíte. Tak víte co, já se Vás teda nebojím vůbec, příště s tím počítejte a dejte mi pokoj.
Kalousek: Tak víš co, když se mě nebojíš, tak zítra rozbiju hubu tobě. Jsme asi tak stejně veliký, na mladým jsem se dneska rozcvičil . . .
Já: Klidně, když si sundáte ty brejle, nerad bych se o ně pořezal.
Kalousek: Tak zejtra ve sněmovně.
Já: Klidně pane ministře.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Jana Šulcová

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

"K snídani byla vejce," napsali jste na sociální síti. Sociolog Herzmann ukazuje, co s tím pak provádí politický marketing

21:05 "K snídani byla vejce," napsali jste na sociální síti. Sociolog Herzmann ukazuje, co s tím pak provádí politický marketing

ROZHOVOR Marketing může sloužit k boji o moc. Vydatně mu v tom pomáhají moderní technologie. Díky je…