Je to prasák a Zeman má pravdu, Kalouskovy ponožky. Slyšte internetového levičáka

20.05.2013 8:12

ROZHOVOR V čem je Nečas, Kalousek či Schwarzenberg lepší než komunisté? Takto se ptá Milan Mráz, který provozuje nejsilnější protivládní stránku na Facebooku a netají se tím, že bude volit KSČM. V rozhovoru s ParlamentnímiListy.cz zakladatel stránky, ke které se hlásí téměř 30 tisíc uživatelů, vysvětluje proč. Okomentoval i spor kolem historika Martina C. Putny, kterého prezident Zeman odmítl jmenovat profesorem.

Je to prasák a Zeman má pravdu, Kalouskovy ponožky. Slyšte internetového levičáka
Foto: Hans Štembera
Popisek: Odbory uspořádaly na Václavském náměstí demonstraci proti vládě. Pak se demonstrující přesunuli na Národní třídu

Anketa

Dělá Zeman dobře, když blokuje jmenování profesora Putny?

63%
37%
hlasovalo: 18137 lidí

Nedávno jste na Vaší facebookové stránce "Stydím se za vládu ČR a chci její demisi" publikoval nástin plánu, jak "osladit" vládním politikům nadcházející volební kampaň. Můžete už poodhalit podrobnosti?

Tak to zatím nechci prozradit, tuto "radost a překvapení" pro současné vládní politiky si nechám až do volební kampaně. Plán včas zveřejním a věřím, že se pomocí sociální sítě začne šířit po ČR a občané se zapojí. Bez zapojení občanů to nepůjde, ale vzhledem k tomu, že nebude potřeba nikam speciálně vyjíždět, protože na politiky budeme narážet na ulicích a náměstích ve svých městech, stejně tak jako na jejich plakáty a billboardy na každém rohu, tak věřím, že se lidé zapojí.

Kam až by podle vás bylo dobré zajít? Mohou politici čekat i třeba házení vajíček, jak to známe z minulé kampaně vůči ČSSD?

Tak já nikoho k házení vajíček vybízet nebudu, mám v plánu něco lepšího a originálnějšího. Ale pokud bude mít někdo tu potřebu, po současných vládních politicích, tj. ODS, TOP 09, VV alias LIDEM (VV totiž ani náhodou nepovažuji za opoziční stranu, ale za stranu odpovědnou za tuto vládu), házet vajíčka či shnilá rajčata, bránit mu v tom nebudu.

Co byste lidem doporučil po zbývající rok do voleb? Co by měli sledovat a na co si dát pozor?

Aby ten rok ještě vydrželi a přežili, protože pak už tato Nečasova parta skončí. Pozor by si měli dát na další "zachránce" našeho státu, jako je pan Babiš a jeho ANO 2011, na pana Okamuru a pana Kohouta (člena NERV této vlády) a další, kteří se jistě vynoří a budou chtít "zatočit s dinosaury" apod. Myslím, národe, že jedny VV stačily. Nikdo z nich, ani Babiš, ani Okamura a další, nejdou do politiky proto, aby bojovali za nás obyčejné občany, ale aby bojovali za svůj byznys, za své firmy a vylepšili si zákony a podmínky pro sebe. Je třeba si "nalít čistého vína" a neskočit nikomu na špek.

Co očekáváte vy sám? Má pravice ještě šanci se nějak zachránit, třeba starým známým „strašákem“ komunismu?

Já osobně doufám a pevně věřím, že vyhraje levice a pravice utrží drtivou porážku. "Strašák komunismem" je již zatuchlý asi jako Nečasovy trenýrky a Kalouskovy ponožky. Národ není hloupý a vidí, dokáže srovnat. Navíc v ČR nikdy nebyl komunismus, ale socialismus a nikdy nelze opakovat přesně to samé, co tu bylo. Že však potřebujeme lepší a spravedlivější a sociální stát, kde se má pracující člověk dobře, o tom snad není žádného pochybu.

Že mám levicové smýšlení, to se už o mně ví, byl jsem vždy voličem ČSSD, ale do Parlamentu půjdu tentokrát volit KSČM. A pokud se mě někdo zeptá proč? Protože jsem si přečetl jejich volební program a s většinou naprosto souhlasím a proto, že komunisté již 24 let, ano - 24 let (!) nenesou za chod tohoto státu žádnou odpovědnost a je na čase to změnit a zbavit se Nečase a dalších jemu podobných.

Pokud jde o sociální demokracii, jak hodnotíte nápad jejich tzv. Oranžového klubu na uzákonění povinnosti střídaní rodičovské mezi oběma partnery?

Je to jen další důkaz toho, že ČSSD nemá jasného vůdce a lídra a že každý blbec si tam může svůj naprosto idiotský návrh vypustit ven, aniž by domyslel, jaký dopad to na voliče může mít. Zřejmě je v ČSSD někomu líto, že by ODS a TOP 09 mohly drtivě prohrát, tak jim chtějí pár hlasů přidat. Doporučoval bych té paní, co to vymyslela, aby si dala bobříka mlčení a šla raději dělat něco užitečného, než je vymýšlení takových hovadin.

Dvě zajímavé věci, které se nedávno staly, dostaly v médiích zcela odlišný prostor. Zdravotní či jiná indispozice prezidenta Zemana v katedrále sv. Víta a spánek ministra Schwarzenberga při prezidentově projevu ve sněmovně. Když porovnáte mediální odezvu obou událostí, co vás napadá?

Je to pokračování toho, co jsme viděli před volbou prezidenta, na čí straně média jsou a komu straní. Rozumný člověk si udělá obrázek sám, co je horší a co lepší a co nám více pomůže. Ať to byla u prezidenta Zemana viróza, anebo to byla vodka na ruském velvyslanectví, mně to nevadí. Prostě se prezident obětoval a dal si s Rusy, aby podpořil naše obchodní vztahy, naše ekonomika potřebuje Rusko jako obchodní partnery a stačit jim ve vodce je pro našince opravdu těžké. U mě prezident boduje!

Obchodní vztahy a vazby se nejlépe budují a dělají v přátelském duchu. Kdo nikdy neobchodoval, neví, o čem je řeč. Určitě pro naši zem a ekonomiku, kterou tato vláda posílá neustále ke dnu, dělá za těch pár měsíců prezident víc než Schwarzenberg. Jeho chrápání nejen v ČR, ale i ve světě, nám nic, ale nic nepřinese. Nevzpomínám si, že by byl někdy v Rusku, Číně nebo Brazílii apod., tedy v zemích se silnou ekonomikou, že by tam budoval vztahy a pomohl našim firmám a dal tak práci a peníze našim lidem. Za to třeba do nesmyslných zemí jako Izrael jezdí pořád a nic nám to nepřinese. Schwarzenberg vůbec nepatří do české politiky a doufám, že mu to lidi ve volební kampani dají najevo. Může si zaměstnanec dovolit spát v pracovní době? Těžko. Co by asi Schwarzenberg udělal se zaměstnanci na Orlíku, kteří by místo práce spali? Ať si každý odpoví sám.

Jsou média vyvážená? Na čí straně je podle vás veřejnost?

Média nejsou vyvážená a zejména paní Drtinová na ČT24 je něco otřesného! Podle průzkumu si zatím prezident Zeman nevede špatně a já osobně to vidím tak, že je to zatím nejlepší prezident od roku 1989. A pokud mám možnost hodnotit názory lidí z mého okolí, mají názor stejný a to i na Schwarzenberga, dokonce to hodnotí i nepublikovatelnými výrazy.

Česká ekonomika je už šestý kvartál v recesi, maloobchod klesá a naopak Německo či Polsko zaznamenávají jistý růst... Jaká je situace mezi lidmi, třeba když to pozorujete u vás na jihu Čech?

Je to výsledek této vlády, její nesmyslné politiky škrtů, politiky strachu o práci, politiky strachu o to, co bude, co se může stát, politiky arogance a výsměchu obyčejným lidem. Jedni lidi práci nemají, tudíž utrácet nemohou, druzí práci mají, ale neutrácejí, protože buď jsou rádi, že sotva vyjdou, když musí poplatit Kalouskovy vysoké daně, anebo mají, ale šetří, protože neví, co přijde… Jestli třeba i oni nepřijdou o práci, díky činnosti této vlády. A ministr zahraničí nedělá pro českou ekonomiku ve světě nic, ale vůbec nic. Krom svého chrápání tedy.

Mnozí ekonomové lidem vyčítají, že málo nakupují a zbytečně se bojí utrácet. co si o tom myslíte?

Na to jsem v podstatě odpověděl v předchozí otázce. Řekl bych, že ti ekonomové, stejně tak jako vláda, jsou zcela odtrženi od reality obyčejných lidí.

Při zpětném ohlédnutí, jak jste jako volič KSČM vnímal spor kolem ÚSTRu? Co jste říkal na argumenty pravice, že jde o levicový puč?

Rozumný člověk si na to musí udělat obrázek sám. Nešlo o žádný puč, ÚSTR byla banda pravicových povalečů, kteří tam nic nedělali, jen tam prožírali miliony z našich daní, jezdili do USA za naše, někteří nechodili ani do práce a bylo to místo snad s největším počtem ředitelů na metr čtvereční. ÚSTR je pro mě zbytečná instituce, na studium máme Akademii věd.

Jak se jako příznivec komunistů srovnáváte s událostmi 50. let minulého století a nesvobodu normalizace?

Tak to nerozumím tomu, proč se mě na to ptáte a co tím myslíte? Tak se zeptejte věřících, ale i nevěřích pravicových politiků, kteří tvrdě protlačili církevní restituce a darovali majetek a miliardy z našich daní církvi, která většinu majetku nakradla v minulých stoletích, církvi, která upalovala za živa nevinné lidi, církvi, která se nikdy neomluvila za své činy, která se nikdy neomluvila za Jana Husa a považuje ho dodnes za kacíře a ani ho nevysvětila. Za církví, kterou pravice obhajuje, je mnohem více nevinných mrtvých než za komunisty.

Já samozřejmě nesouhlasím s tím, co se dělo v 50. letech, nikdo nemá právo brát druhému život, já v té době nežil, vy také ne, stejně tak jako už hodně lidí - čas totiž plyne, takže těžko z dnešních pohledů hodnotit. To, že to bylo špatně, přece komunisté přiznali sami už v 60. letech, když začaly tzv. rehabilitační soudy. Celé to tehdy řídil Stalin, což byl podle mne blázen a nemocný člověk, prakticky stejný člověk jako Hitler. Já jsem narozen v roce 1976 a co si ze svého dětství a mládí pamatuji, nic takového se už nedělo, a obyčejný člověk, který pracoval, se měl "dobře", měl práci, měl zastání, měl jistoty. Dnes? Realitu vidí každý sám.

V čem je tato vláda lepší než komunisté z 80. let? V čem je Nečas, Kalousek, Schwarzenberg lepší než komunisté? Co dělají líp a víc pro lidi, než bylo v roce 1989? Proč prosadili církevní restituce, když je nechce 80 % národa? Proč udělali II. pilíř důchodové reformy, který takto odmítá 96 % národa? Proč zavedli sKarty, které nikdo nechce a nechtěl? Ptají se oni někoho? Pracují podle přání lidu? Ať si každý udělá obrázek sám. Je mi jasné, že mají dost obhájců a těm se to líbit nebude, ale na to mají právo, stejně tak jako já mám právo na svůj názor.

A když komunisté byli tak špatní, proč spousta politiků z ODS bylo členy KSČ? Proč byl Nečas v SSM a nebýt revoluce, jistě by byl i v KSČ? Proč byl Kalousek u lidovců, kteří byli v tzv. národní frontě s KSČ? Proč byl senátor Štětina za TOP 09, dnešní tvrdý antikomunista, v KSČ? A tak bych mohl pokračovat dál… Současná KSČM se jasně distancovala a omluvila za to, co se dělo v 50. letech a kdo chce, to viděl a slyšel. Každý má právo si vybrat a mně za těch 24 let od revoluce v roce 1989 tohle stačilo a říkám současným politikům: "Děkuji, ale takhle fakt ne, tohle mi stačilo, já jdu volit KSČM."

Na závěr nejaktuálnější věc... Co si myslíte o útocích na prezidenta Zemana kvůli tomu, že nechce jmenovat profesorem Martina C. Putnu?

Prezident má plné právo se rozhodnout, koho jmenuje a koho ne. Prezident není automat ani pošťák, aby automaticky udělal to, co mu kdo předloží. Navíc v případě pana Putny si myslím, že prezident udělá jen dobře, pokud ho nejmenuje profesorem. Profesor má být jen ten nejlepší z naší společnosti, má být vzor pro společnost, pro její další směřování, má "vychovávat a předávat". Ale takový prasák a nevychovanec jako je pan Putna rozhodně nesmí být vzor pro společnost! To už by opravdu byla nastolena cesta k zániku civilizace a lidstva.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Radim Panenka

Ing. Petr Mach, Ph.D. byl položen dotaz

cenzura

Jak v EU ovlivníte, zda u nás bude zachována svoboda projevu, kterou má snahu tato vláda omezit a jak píšete i vy, schovává to za jakýsi boj s dezinformacemi?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

"K snídani byla vejce," napsali jste na sociální síti. Sociolog Herzmann ukazuje, co s tím pak provádí politický marketing

21:05 "K snídani byla vejce," napsali jste na sociální síti. Sociolog Herzmann ukazuje, co s tím pak provádí politický marketing

ROZHOVOR Marketing může sloužit k boji o moc. Vydatně mu v tom pomáhají moderní technologie. Díky je…