Kardinál Vlk: Zeman kádruje jako KSČ. Podporuji Putnu

22.05.2013 8:28

Na svých webových stránkách se kardinál Miloslav Vlk vyjádřil k otázce jmenování Martina C. Putny profesorem. Podle kardinála se Zemanův zásah podobá ideologickému kádrování minulého totalitního režimu.

Kardinál Vlk: Zeman kádruje jako KSČ. Podporuji Putnu
Foto: kardinal.cz
Popisek: Kardinál Miloslav Vlk

Kardinál Miloslav Vlk v úvodu svého prohlášení připomíná svou angažovanost v otázkách akademických svobod a své postoje ve studentských sporech. „Před několika lety to byl spor Univerzity Karlovy s Ministerstvem školství ČR o reformu vysokoškolského studia, před časem zase protest jihočeských studentů proti úzké spolupráci sociálních demokratů po vyhraných krajských volbách s komunisty a jejich totalitně angažovanými straníky,“ doplňuje Vlk.

Na svém webu kardinál Miloslav Vlk napsal, že se domnívá, že nelze spojovat svobodu rozhodování příslušných akademických grémií s osobní názorovou orientací kandidáta, i když se mu prý nemusí vůbec líbit, a nemusí ani s jednáním dotyčného nikterak souhlasit.

Celé prohlášení kardinála Vlka ZDE

Zemanův zásah do akademických svobod je bezprecedentní

„Dnes vyslovuji svou podporu rektorovi Univerzity Karlovy, profesoru Hamplovi, v jeho rozhodném úsilí o ochranu akademických svobod a nezávislosti proti bezprecedentnímu zásahu prezidenta Zemana do těchto svobod, a sice v kauze jmenování profesorem docenta M. C. Putny,“ píše doslova Vlk.

Uvedený zásah se podle Vlka podobá ideologickému kádrování minulého totalitního režimu jak v oblasti akademických svobod, tak v osobním životě člověka. „Tento postoj je i preventivní obranou mé vlastní svobody,“ uzavírá kardinál.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: dkr

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

"K snídani byla vejce," napsali jste na sociální síti. Sociolog Herzmann ukazuje, co s tím pak provádí politický marketing

21:05 "K snídani byla vejce," napsali jste na sociální síti. Sociolog Herzmann ukazuje, co s tím pak provádí politický marketing

ROZHOVOR Marketing může sloužit k boji o moc. Vydatně mu v tom pomáhají moderní technologie. Díky je…