Karlovarský festival: Víc politiků než hvězd

30.06.2012 12:54

Mezinárodní filmový festival v Karlových Varech upadl do tak nudného stereotypu, že nemá smysl jej ani popisovat. Člověk by se jen opakoval. Každoroční osvěžení přináší pouze kousky různých celebrit a radikální střídání představitelů naší politické scény.

Karlovarský festival: Víc politiků než hvězd
Foto: Zbyněk Pecák
Popisek: Propojení státního byznysu s filmem je pro mnohé šokující

Ovšem s výjimkou pana prezidenta Klause. Ten je  na karlovarském festivalu stejnou jistotou jako jeho blízký přítel, taktéž prezident, Jiří Bartoška. Podobně jako Václav Havel, i Klaus si poněkud překvapivě osvojil  rituály tatíčka Masaryka, vedle Prahy a Lánů patří Vary k nejoblíbenějším místům, kde často a zjevně rád pobývá. V poslední době  nás ve Varech několikrát překvapil. Drží se v blízkosti svého hradního týmu ( především kancléře Weigla a šéf protokolu Forejta)  a také bez bázně chodí mezi lidi, i když ho zde vypískali. Připomeňme, jak si při nedávné návštěvě lázní zašel se svými spolupracovníky do obyčejného čínského bistra, kde v klidu poseděli a pojedli.

Na letošním festivalu se Klaus načas zdržel mezi účastníky recepce a choval se jako každý jiný. V této souvislosti je třeba podotknout, že utajení a vyvolení  VIP se většinou skrývají v prostorách tzv. Becher´s Baru  hotelu Pupp.

Fischer plnil slovo

Stejně skromně se choval zatím nejúspěšnější adept na dalšího prezidenta Jan Fischer. Ten splnil své slovo, že bude chodit v rámci kampaně mezi lidi, vystál si frontu na občerstvení a decentně postával, sledujíc hemžení kolem. Stejně nenápadně  působila dvojice topkařů- ministryně kultury Alena Hanáková strávila většinu večera v blízkosti svého kolegy  Stanislava Polčáka. Nejsilnější zastoupení měla jako vždy sestava ODS, tentokrát v čele s elegantní Miroslavou Němcovou. Ta však byla společně s pražským primátorem Bohuslavem  Svobodou více  ukryta, na  recepci se zdržela jen krátce. Zato Saša Vondra nespěchal a  vůbec se netajil tím, že rád jí  a zabral strategické místo poblíž grilu, kde se podávaly výborné pochoutky. Jen tak mimochodem, kuchaři Puppu připravili menu, jaké se podávalo na Titanicu.

ČT duo

Odstup od politiků si držel Václav Moravec. Společně s Milanem Fridrichem  postávali u baru a nejspíše pilovali nedělní Otázky, které se jako vždy budou vysílat z Varů. Zato zástupci  privátních  televizí byli nepřehlédnutelní a neustále se snažili ulovit pikantní záběry do svých bulvárních magazínů. Nejčastěji byla středem jejich  pozornosti Andrea Verešová, která tak ráda pózuje, že se to opravdu nedá přehlédnout, k nevoli svého manžela, právníka Volopicha. Lovci senzací  neměli dobrý večer, na zahajovací festivalové párty bylo totiž rozhodně více politiků a politických mrtvol, než skutečných hvězd.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Hana Čechová

Jak chcete přimět ANO znovu jednat o důchodech?

Váš záměr byl dobrý, ale evidentně se nepovedl. Myslíte, že jste se tedy jako moderátor osvědčil? A nemáte pocit, že je tu mezi vládou a opozicí až příliš hluboká propast, která se bohužel pro nás čím dál víc prohlubuje a vlastně je to vidět i ve společnosti, která je rozdělená.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

"K snídani byla vejce," napsali jste na sociální síti. Sociolog Herzmann ukazuje, co s tím pak provádí politický marketing

21:05 "K snídani byla vejce," napsali jste na sociální síti. Sociolog Herzmann ukazuje, co s tím pak provádí politický marketing

ROZHOVOR Marketing může sloužit k boji o moc. Vydatně mu v tom pomáhají moderní technologie. Díky je…