Lhaní a Zeman. Vít Bárta přišel mezi důchodce a padala tvrdá slova

01.04.2013 15:37

Na webu předsedy Věcí veřejných Víta Bárty si můžeme přečíst článek místopředsedy klubu VV v Turnově Jiřího Kohoutka. Ten spolu s Bártou navštívil seniory a hovořil s nimi o mnoha tématech, zejména však o podle nich neobjektivních médiích.

Lhaní a Zeman. Vít Bárta přišel mezi důchodce a padala tvrdá slova
Foto: Věci veřejné
Popisek: Vít Bárta na volební konferenci Věcí veřejných

Téma setkání neslo název „Důstojný život ve stáří“. Kohoutek byl překvapen vitalitou a znalostmi publika a také jeho zájmem o veřejné dění. Ukázalo se podle něj, že senioři nejsou žádné ovce, naopak mají velmi vyhraněné názory na mnoho témat – včetně médií.

Média píší jen o tom, co se jim hodí

Člen VV jim proto připomněl slova prezidenta Miloše Zemana, který právě některé novináře označil spolu s extremisty a kmotry za ostrov negativní evoluce. Právě s tím senioři souhlasí – a Bárta, který podle svých slov manipulaci pocítil na vlastní kůži, také.

„Ptal jsem se turnovských důchodců, jak se stalo, že po mnoha desetiletích vlády KSČ, kdy nám veškerá média denně lhala o tom, jak v Sovětském svazu zrají lány pšenice v rekordních výnosech a sovětský lid je nejpracovitější na světě, zatímco v Americe krutí imperialisté vymýšlejí denně další a další atomové bomby z krve vykořisťovaných a na ulici žebrajících dělníků, kdy všichni věděli, že je to lež, tak najednou věří, že dnešní média říkají pravdu?“ popisuje Kohoutek.

Důchodcům prý řekl, že dnes má každé médium svého vlastníka, jehož názorům se musí více či méně přizpůsobovat. Nejde o to, že by všechny noviny, zpravodajské servery či televize přímo lhaly, ale informují jen o tom, o čem chtějí. V tom je podle Kohoutka jejich velká síla.

„Ovšem politický názor veřejnosti, která nemá možnosti čerpat informace jinde, to ovlivní dokonale! Když si média vyberou svou oběť, není proti tomu obrany! Ať už je to bulvár, který pranýřuje nějakou Star, tajně vyfocenou z dáli stovek metrů, jak někde někomu dala polibek, nebo denní „seriózní“ médium, které se rozhodne zničit nepohodlného politika. Udělá to, kdy se mu zachce,“ narážel evidentně Kohoutek na Bártův případ s půjčkami ve VV.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: joh

Mgr. Ondřej Kolář byl položen dotaz

návrat Ukrajinců

Je podle vás fér někoho nutit jít válčit, když nechce, a lze takové lidi vůbec nějak motivovat? Jestli někdo před válkou utekl, myslíte, že je něco, co ho přiměje jít válčit? Vždyť není nic cennějšího, než život. A jelikož se válka pro Ukrajinu nevyvíjí vůbec dobře, není třeba řešit, co bude Ukrajin...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

"K snídani byla vejce," napsali jste na sociální síti. Sociolog Herzmann ukazuje, co s tím pak provádí politický marketing

21:05 "K snídani byla vejce," napsali jste na sociální síti. Sociolog Herzmann ukazuje, co s tím pak provádí politický marketing

ROZHOVOR Marketing může sloužit k boji o moc. Vydatně mu v tom pomáhají moderní technologie. Díky je…