Na Královéhradecku vede ČSSD. ODS je druhá

10.09.2012 13:48

Volby v Královéhradeckém kraji by nyní podle průzkumu agentur STEM/MARK a SC&C pro Českou televizi (ČT) vyhrála ČSSD, která by získala 25,5 procenta hlasů. Druhá by skončila ODS se ziskem 18 procent hlasů, třetí KSČM se 17 procenty.

Na Královéhradecku vede ČSSD. ODS je druhá
Foto: Hans Štembera
Popisek: Václav Moravec ve svém diskuzním pořadu

TOP 09 by nyní ve volbách v hradeckém kraji podle průzkumu získala 13 procent, Koalice pro Královéhradecký kraj, kterou tvoří lidovci, Volba pro město (VPM) a Hradecký demokratický klub (HDK), by získala sedm procent hlasů. Strana práv občanů - zemanovci by dostala podporu 3,5 procenta voličů.

Sedmou nejsilnější stranu regionu představuje podle průzkumu Změna pro Královéhradecký kraj se třemi procenty následovaná Věcmi veřejnými s 2,7 procenty. Hranici dvou procent překonala také Strana svobodných občanů, Suverenita - Blok Jany Bobošíkové a Východočeši, všechny strany shodně se dvěma procenty. Sběr dat se uskutečnil od 5. do 7. září, do průzkumu se zapojilo 1101 respondentů.

Předvolební průzkum v Královéhradeckém kraji provedla i agentura ppm factum research pro Český rozhlas (ČRo). Podle výsledků zveřejněných minulý týden by volby v kraji vyhrála ODS s 23 procenty, druzí sociální demokraté by získali 19,9 procenta. Pětiprocentní hranici by překročily politické subjekty TOP 09 a Starostové, KSČM a Koalice pro Královéhradecký kraj.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: joh

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

"K snídani byla vejce," napsali jste na sociální síti. Sociolog Herzmann ukazuje, co s tím pak provádí politický marketing

21:05 "K snídani byla vejce," napsali jste na sociální síti. Sociolog Herzmann ukazuje, co s tím pak provádí politický marketing

ROZHOVOR Marketing může sloužit k boji o moc. Vydatně mu v tom pomáhají moderní technologie. Díky je…