Na Václaváku tekla krev. Těžkooděnci si podali protivládní aktivisty

18.11.2012 20:55

UVNITŘ VIDEO Během sobotní odpolední demonstrace zažilo Václavské náměstí tvrdý zásah policejních těžkooděnců proti demonstrantům. Minimálně čtyři lidé byli na náměstí zatčeni, jednoho přitom policisté krvavě zranili v obličeji.

Na Václaváku tekla krev. Těžkooděnci si podali protivládní aktivisty
Foto: Hans Štembera
Popisek: Odbory uspořádaly na Václavském náměstí demonstraci proti vládě. Pak se demonstrující přesunuli na Národní třídu

Václavské náměstí v sobotu ovládli protivládní demonstranti z iniciativy „Stop vládě“.  Jejich akci však narušili aktivisté z hnutí Skutečná demokracie. To kritizuje nejen současnou vládu, ale rovněž odbory, které uspolupořádaly „hlavní“ demonstraci. Odborářské akce se aktivisté hnutí již několikrát pokoušeli narušit, proto na nich nejsou vítáni.

Zdroj: Youtube

Skutečná demokracie měla podle informací, které policisté poskytli serveru Eurozpravy.cz, ohlášenou svoji demonstraci před Národním divadlem. V sobotu odpoledne však suverénně rozbalili svůj stan před Národním muzeem, jen pár metrů od šikující se odborářské demonstrace. Navíc přivezli doodávku s aparaturou, kterou nasměrovali směrem na Václavské náměstí, takže svým programem konkurovali řečníkům z hlavní akce.

Proto organizátoři demonstrace ze Stop vládě požádali policisty, aby před muzeem zjednali pořádek. Dodávku a aktivisty obstoupili policisté, kteří se pokoušeli demonstranty přimět k odchodu. Nepochodili, stejně jako odtahová služba, která měla odvést auto s aparaturou. Následně proto byli k vyčištění prostoru povoláni policejní těžkooděnci.

Jejich zásah byl prý velmi tvrdý, neboť demonstranti se bránili velmi zarputile. Aktivista Miloš Cach vyskočil na policejní auto, z něhož byl následně sražen a při tom utrpěl krvavé zranění v obličeji. Následně byl zadržen, stejně jako tři další aktivisté hnutí. Při strkanici mezi policisty a demonstranty byl pošlapán pomník Jana Palacha a Jana Zajíce a jeden z policistů nešetrným odstrčením málem připravil o kameru jednoho z novinářů. 

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

"K snídani byla vejce," napsali jste na sociální síti. Sociolog Herzmann ukazuje, co s tím pak provádí politický marketing

21:05 "K snídani byla vejce," napsali jste na sociální síti. Sociolog Herzmann ukazuje, co s tím pak provádí politický marketing

ROZHOVOR Marketing může sloužit k boji o moc. Vydatně mu v tom pomáhají moderní technologie. Díky je…