Ne, ne, ne. Bradáčová se brání nařčení, že zařídila pád "spolubojovníka"

06.12.2012 12:43

Českou justici měla změnit nejen nejvyšší státní zástupkyně Lenka Bradáčová, ale také šéf žalobců Pavel Zeman a jeho náměstek Stanislav Mečl. Ten ale ve své funkci skončil. Bradáčová v rozhovoru pro server Lidovky.cz popírá, že by za tímto krokem stála ona.

Ne, ne, ne. Bradáčová se brání nařčení, že zařídila pád "spolubojovníka"
Foto: Hans Štembera
Popisek: Lenka Bradáčová

„Šéfové jednotlivých státních zastupitelství jsou chráněni zákonem v tom smyslu, že každý má právo vybrat si tým, s nímž pracuje. Pokud pan nejvyšší státní zástupce Zeman ke spolupráci s panem doktorem Mečlem přistoupil tak, že se z ní vytratila vzájemná důvěra, má na takový krok plné právo,“ uvedla Bradáčová pro LN.

Bradáčová nemá žádný poznatek, že by Mečlův konec souvisel se státním zastupitelstvím. „Ne, ne, ne. S pražským vrchním státním zastupitelstvím to nesouvisí,“ zdůraznila.

O tom, že se Mečlovo odvolání chystá, Bradáčová věděla. „Náměstci jsou skutečně jen výkonnou složkou úřadu. Mají ale tvořit společný tým, který hovoří společnou řečí a prosazuje zájmy šéfa, který si náměstky vybral,” doplnila nejvyšší státní zástupkyně.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: joh

Jak chcete přimět ANO znovu jednat o důchodech?

Váš záměr byl dobrý, ale evidentně se nepovedl. Myslíte, že jste se tedy jako moderátor osvědčil? A nemáte pocit, že je tu mezi vládou a opozicí až příliš hluboká propast, která se bohužel pro nás čím dál víc prohlubuje a vlastně je to vidět i ve společnosti, která je rozdělená.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

"K snídani byla vejce," napsali jste na sociální síti. Sociolog Herzmann ukazuje, co s tím pak provádí politický marketing

21:05 "K snídani byla vejce," napsali jste na sociální síti. Sociolog Herzmann ukazuje, co s tím pak provádí politický marketing

ROZHOVOR Marketing může sloužit k boji o moc. Vydatně mu v tom pomáhají moderní technologie. Díky je…