O náměstka ministra vnitra Kubiceho se údajně zajímá policie

15.01.2013 17:50 | Zprávy

VÍME PRVNÍ Náměstek ministra Jana Kubiceho Robert Ledvinka je prý údajně vyšetřován policií, a to kvůli zakázce na registr práv a povinností. Jak uvedl pro ParlamentníListy.cz, on sám však o ničem takovém nic neví a pokládá to za dezinformaci.

O náměstka ministra vnitra Kubiceho se údajně zajímá policie
Foto: repro ČT
Popisek: Tisková konference PČR

„Projekt registru práv a povinností spadal do mé kompetence vloni pouhé tři měsíce, kdy jsem působil jako ředitel. Běží jinak od roku 2008, ovšem to, že by byl předmětem vyšetřování nějakých orgánů činných v trestním řízení, opravdu netuším. Informace tohoto typu tedy v tuhle chvíli nemohu ani vyvrátit, ani potvrdit,“  reagoval pro ParlamentníListy.cz Robert Ledvinka.

Jak dodal, v současné době se zabývá tvorbou strategie a koncepcí, tedy velmi vzdálenou činností, neuchází se přitom o žádnou veřejnou zakázku. I proto byl z otázky rozpačitý, zvlášť, když – jak podotkl, byl v průběhu úterý kontaktován novinářkou z jiného média ve zcela jiné záležitosti podobného charakteru. Připustil, že může jít i o určitý náznak msty ze strany člověka, který se ho může snažit diskreditovat. 

„Žádný orgán činný v trestním řízení mě dosud nekontaktoval, naposledy jsem jako ředitel jiného projektu byl s těmito orgány v kontaktu snad v roce 2005. Tehdy jsem však vypovídal pouze jako svědek,“ dodal ještě Ledvinka.

Informacemi nedisponuje v tuto chvíli ani tiskový odbor ministerstva vnitra. "Bohužel, tento dotaz nám dosud nikdo nepoložil, nemáme proto žádné vyjádření, které bychom mohli v této záležitosti poskytnout.," uvedl Jiří Korbel na dotaz ParlamentníchListů.cz. Logika věcí tím však vysvětlení vzniklých otazníků neposkytuje. Je totiž pravděpodobné, že tiskové oddělení by v případě skutečného prověřování náměstka Ledvinky, informováno zejména v počáteční fázi zřejmě nebylo.

Ve funkci je Ledvinka od listopadu

Ministr vnitra Jan Kubice předchozího náměstka pro veřejnou správu, legislativu a archivnictví Ondřeje Veselského odvolal vloni v listopadu. Nahradil ho do té doby vrchní ředitel sekce veřejné správy a eGovernmentu Robert Ledvinka. Jak tehdy mluvčí ministerstva vnitra Pavel Novák novinářů sdělil, k odvolání došlo údajně bez udání důvodů.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Alena Hechtová

Tomio Okamura byl položen dotaz

Co je podle vás příčinou vašeho neúspěchu?

Podle mě to souvisí i s tím, že se jste chytli papalášské manýry. Už jsem to třeba psala panu Fialovi, když tvrdil, jak je neetické někomu odebrat náhrady, když nepracuje a co myslíte, odpověděl mi alespoň? Ne. Vám už také většina z nás nestojí ani za odpověď. Dřív jste byli mnohem otevřenější. Naví...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

"K snídani byla vejce," napsali jste na sociální síti. Sociolog Herzmann ukazuje, co s tím pak provádí politický marketing

21:05 "K snídani byla vejce," napsali jste na sociální síti. Sociolog Herzmann ukazuje, co s tím pak provádí politický marketing

ROZHOVOR Marketing může sloužit k boji o moc. Vydatně mu v tom pomáhají moderní technologie. Díky je…