ODS je už jen ubohá troska. Pomáhá ničit zemi, říká bývalý straník

19.01.2012 8:08

JINÝMA OČIMA Postoje vůči Evropské unii, Václavu Havlovi nebo současné ODS ParlamentnímListům.cz představil předseda nedávno založeného Konzervativního občanského sdružení Petr Sedláček. Ten také kritizoval politiku Nečasovy vlády, především pak ministry Kalouska a Schwarzenberga, kteří podle něho nejednají v zájmu našeho národa.

ODS je už jen ubohá troska. Pomáhá ničit zemi, říká bývalý straník
Foto: Zbyněk Pecák
Popisek: Tisková konference po výkonné radě ODS

Konzervativní občanské sdružení vystupuje především proti Evropské unii, která je pro jeho představitele nelegitimní institucí bez demokratické legitimity občanů jednotlivých členských států.

Šéf sdružení také s velkou nelibostí sleduje situaci v dnešní ODS, která prý zcela opustila své původní ideály, na kterých byla počátkem devadesát let zakládána. Nedávno zemřelý exprezident Václav Havel podle něho České republice spíše škodil, na místo, aby v rámci svého slibu sloužil jejím zájmům.

Vůdci EU se pasují do role vševědoucích nadlidí

„Konzervativní občanské sdružení (KOS) je sdružení občanů České republiky, kteří zastávají tradiční konzervativní hodnoty evropské civilizace. Bylo založeno v Ostravě před dvěma měsíci lidmi, kteří zastávají výše zmíněné názory a kterým není jedno, co se v naší republice i v Evropě samotné odehrává,“ představil na úvod své sdružení jeho předseda.

Základní jednotící myšlenkou je dle jeho slov vymezení se vůči projektu Evropské unie a zakladatelé sdružení ho vidí jako na lžích a socialismu založenou plíživou vážnou nemoc, která pomalu ovládá a rozvrací Evropu národních států.

Dnešní vedení Evropské unie je podle nich bez legitimity, není demokraticky zvoleno. „Tím vytváří nebezpečnou novou společenskou třídu - pseudopolitickou třídu vševědoucích nadlidí, kteří záměrně likvidují přirozené ekonomické i mezilidské vztahy,“ popisuje předseda Petr Sedláček.

Konzervativci proto za svůj cíl považují vytvoření platformy pro co nejvíce stejně smýšlejících lidí se snahou o rozvrácení současných eurounijních snah.

Sedláček byl v minulosti členem ODS. Tu však opustil, protože prý už nemohl sledovat její proměnu z pravicové konzervativní strany na pouhého sluhu různých podnikatelů a kmotrů.

ODSko, jsi ubohá troska

„Je potřeba si uvědomit, že ODS již dávno opustila pravicové hodnoty, o konzervativních nemluvě a stala se pouze schránkou zájmových skupin, které ji ideově vyrabovaly a užívají ji pouze k prosazování pouze svých osobních, skupinových cílů a zájmů,“ vytýká občanským demokratům šéf konzervativců.

Sám tohoto posunu velmi lituje, neboť byl určitou dobu zastupitelem v centrálním ostravském obvodu. „Byl jsem svědkem naprosto neuvěřitelných věcí, které byly v příkrém rozporu s volebním programem, se kterým jsme před voliče předstoupili, avšak nakonec je ve výsledku obelhali a podvedli,“ svěřuje své vzpomínky.

„ODS se dlouhodobě podílí spolu s levicovými stranami, nebojím se říci, na genocidě středního stavu, který je základem každé zdravě se vyvíjející společnosti. Celá politika ODS proto logicky dospěla až do nynějšího stavu, kdy se aktivně podílí na likvidaci naší ekonomiky a české státnosti jako takové. Sečteno podtrženo, ODS je ubohá troska ve vleku evropských socialistů a tvůrců nových euroutopií,“ shrnuje Petr Sedláček.

Zemský škůdce kníže a unijní zloděj Kalousek

Organizaci KOS se nelíbí ani působení ministra zahraničí a předsedy TOP 09 v české politice. „Karel Schwarzenberg je proevropský politik v tom nejhorším slova smyslu a člen stávající vlády, který je prokazatelně napojen na mezinárodní struktury, jejichž bytostným zájmem je likvidace suverenit evropských států. Tomu podřizuje naprosto vše. Dá se říci, že se velmi aktivně podílí na likvidaci také naší státnosti a nezávislosti,“ sděluje pro ParlamentníListy.cz Schwarzenbergovo hodnocení.

„Je potřeba učinit naprosto vše, aby se podobní jedinci již nikdy nedostávali na tak vysoké posty, jakým šéf ministerstva zahraničí bezesporu je. Na tohoto pána se historické označení zemský škůdce hodí naprosto perfektně a vyjadřuje naprosto vše,“ nešetří kritikou Sedláček.

Podle něho je také šokující politická činnost ministra financí Kalouska, zvláště v případě diskutované půjčky Mezinárodnímu měnovému fondu. Sedláček se obává politických zásahů do kompetencí České národní banky, která by potencionálně ze svých rezerv peníze MMF vyplácet. „Do činnosti ČNB lze zasahovat pouze na základě zákona, takže jsem zvědav, jaký mechanismus eurounijní zloději v čele s Kalouskem použijí pro vyloupení oněch 90 miliard,“ pustil se bez skrupulí do ministra.

Havlův disent byl prolezlý StB a sponzorovaný Sudeťáky

Jak Konzervativní občanské sdružení vnímá v loňském prosinci zemřelého exprezidenta Havla? „Je nesporné, že Václav Havel patřil mezi naše, nakonec i evropské osobnosti dvacátého století, ke kterým je potřeba přistupovat s respektem,“ říká ParlamentnímListům.cz předseda KOS.

„S  jeho názory a téměř veškerými činy hluboce nesouhlasím. Namátkou uvedu kontinuitu komunistického práva, hromadnou amnestii, ‚humanitární‘ bombardování Srbů a souhlas s jinými vojenskopolitickými agresemi ve jménu takzvané demokracie, tak jak ji chápal on,“ sčítá Havlovy sporné kroky.

„Rovněž on a jeho lidé, Charta 77, prolezlá estébáky a v mnohém případě i jimi řízená, nebyli v žádném případě tou jedinou příčinou takzvané sametové revoluce, jak je dnes mnohými prezentováno a velmi mylně nekriticky a s neznalostí věci přijímáno v zahraničí,“ sděluje předseda ostravských konzervativců.

Díky Havlovi a jeho ‚partě‘ nebyli podle Sedláčkových slov potrestáni ti komunisté, kteří potrestáni nepochybně měli být. To mělo velmi neblahý vliv na další vývoj naší společnosti a státu.

Havel škodil ČR, proto dostal kolaborantskou Cenu Emanuela Moravce

„Obávám se totiž, že Charta 77 nebyla jenom tím, za co je nám vydávána dnes, již z toho důvodu kolik chartistů bylo agenty a různými pomahači StB, a také kvůli tomu z jakých zdrojů a kruhů byla financována. Nechyběli totiž mezi nimi například také sudetoněmecké spolky, se kterými měl Václav Havel velmi živé styky, které se snažily a dodnes snaží o prolomení poválečných takzvaných Benešových dekretů, které jsou základem naší státní celistvosti a suverenity,“ konstatuje šéf sdružení.

Mnozí stále žijící čestní příslušníci třetího odboje s těmito lidmi prý nechtějí mít nic společného, protože právě někteří čelní chartisté, ve své minulosti byli velmi aktivní komunisté a se zápalem pracovali pro komunistický režim, jehož právě oni a jejich blízcí byli oběťmi. To je podle něho další neoddiskutovatelná věc, která na bedra dnes již zesnulého presidenta padá.

„Ne nadarmo a zcela po právu se stal Václav Havel prvním oceněným cenou hanby, pojmenovanou po největším zrádci v novodobých dějinách našeho národa, Cenou Emanuela Moravce,“ připomenul loňské ‚ocenění‘, které exprezident obdržel.

Pro Petra Sedláčka byla nesmírně chybnou Havlova podpora takzvané nepolitické politiky. Klasické politické strany chtěl prý nahradit jakýmisi úderkami, ukrytými pod názvem občanské iniciativy, které si však za své zástupce nikdo nezvolil.

„Tyto skupiny, ať již ekologické, intelektuální nebo jiné, kladl výše, než řádně zvolené zástupce voličů. Tím dával najevo, že volič je ve své podstatě nesvéprávným a pouze on a ti, na které ukázal prstem, jsou ti praví a neomylní světlonoši skvělé, ekologicky nezávadné, avšak naprosto sterilní eurobudoucnosti,“ neskrývá rozhořčení v rozhovoru pro ParlamentníListy.cz Sedláček.

Václav Klaus jako jeden z mála prezidentů v historii hájí naše zájmy

Havla k šílenství podle šéfa KOS přiváděli nezávislí lidé hájící naši suverenitu a státnost, jako je prezident Václav Klaus a svobodomyslní pánové Jakl, Hájek nebo Bátora a mnozí další. „Jejich neústupnost ve svých názorech jsou pro havlovské, dnes již pozůstalé pravdoláskaře, jako jed. A neváhají je proto napadat těmi nejsprostšími a nejpodlejšími způsoby,“ kritizoval Havlovy příznivce.

Předseda konzervativního sdružení naopak chválí současného prezidenta Václava Klause, který podle něho odvážně brání české národní zájmy hlavně proti eurounijním nedemokratickým a totalitárním snahám a snaží se je ze své pozice eliminovat.

„Václav Klaus svůj prezidentský slib, který složil, jako jeden z mála našich presidentů v historii naplňuje a aktivně vystupuje v zájmu národa, v jehož čele stojí. Pro tyto postoje presidenta Václava Klause KOS podporuje,“ nešetřil chválou Petr Sedláček.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Radim Panenka

Operátoři

Pane senátore, dobrý den, myslíte, že je šance, že se někdy dočkáme slibovaného čtvrtého operátora a tím i levnějších cen? Kdo je odpovědný za to, že tu nemáme čtvrtého operátora? Někde jsem četl, že tu být nemůže, což nechápu. Žijeme přeci ve svobodné a tržní ekonomice nebo ne? Nevím, zda mi dokáže...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

"K snídani byla vejce," napsali jste na sociální síti. Sociolog Herzmann ukazuje, co s tím pak provádí politický marketing

21:05 "K snídani byla vejce," napsali jste na sociální síti. Sociolog Herzmann ukazuje, co s tím pak provádí politický marketing

ROZHOVOR Marketing může sloužit k boji o moc. Vydatně mu v tom pomáhají moderní technologie. Díky je…