Porazila rudého Dolejše a teď radí své ODS...

25.10.2012 13:56 | Zprávy

Senátorka ODS Daniela Filipiová, která minulý víkend obhájila na Praze 8 svůj mandát, odpověděla čtenáři ParlamentníListy.cz. Ten chtěl znát její názor na příčiny neúspěchu ODS a jak vidí situaci před stranickým kongresem. Přímo se zeptal, zda podpoří Petra Nečase do vedení strany.

Porazila rudého Dolejše a teď radí své ODS...
Foto: Hans Štembera
Popisek: Senátorka za ODS Daniela Filipiová

Analýza volebního neúspěchu je podle senátorky Filipiové velmi složitá. „Může to být dáno koaličním vládnutím, reformami, které bohužel neumíme vysvětlovat a mnohé jsou navíc v rozporu s pravicovou politikou,“ uvažuje senátorka.

Chybou je podle ní rovněž to, že se strana nesnaží šetřit na straně výdajů, tedy „zeštíhlovat“ stát. Rovněž ODS poškozuje mnoho skandálů. O tom všem se podle ní musí diskutovat na kongresu ODS. Na něm však senátorka chce podpořit předsedu Petra Nečase. Důležité podle ní bude i to, koho dostane do funkce místopředsedů.  

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

PhDr. Lubomír Zaorálek byl položen dotaz

mzdy

V čem vám dám za pravdu je, že jsou u nás nízké mzdy, ale není to i chybou vás, protože i vy jste dlouho byli u vlády a mohli jste s tím něco udělat? Moc nechápu, co nyní změníte, když budete sedět v Bruselu, tedy krom toho, že vy si finančně určitě polepšíte?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

"K snídani byla vejce," napsali jste na sociální síti. Sociolog Herzmann ukazuje, co s tím pak provádí politický marketing

21:05 "K snídani byla vejce," napsali jste na sociální síti. Sociolog Herzmann ukazuje, co s tím pak provádí politický marketing

ROZHOVOR Marketing může sloužit k boji o moc. Vydatně mu v tom pomáhají moderní technologie. Díky je…