Porazili jsme Portugalsko. Zatím jenom v HDP, zjistil Eurostat

20.06.2012 14:14

Česká ekonomika sice neroste, ale ve srovnání s ostatními členskými státy EU se pořád drží celkem dobře. Nejmarkantněji se to projevilo v tom, že ČR HDP na hlavu znovu předběhli Portugalce.

Porazili jsme Portugalsko. Zatím jenom v HDP, zjistil Eurostat
Foto: Hans Štembera
Popisek: Pražský hrad

Podle nejnovějších čísel Eurostatu, citovaných serverem IDNES.cz  Česká republika znovu předběhla Portugalsko, před kterým byla již v roce 2006. Později však Lisabon Prahu znovu dotáhl. Těsně před ČR se navzdory problémům stále drží Řecko.

V Hrubém domácím produktu na hlavu si Česká republika v rámci EU vloni polepšila o jedno místo a nyní je na 18. příčce. Dosáhla rovných 80% průměru EU. Na Řecko ztrácíme čtyři procentní body, Portugalci za námi zaostávají o tři procenta.

Z nových středoevropských členů je výš pouze Slovinsko. Na prvním místě je tradičně Lucembursko, u něhož jsou ovšem výsledky tradičně zkresleny mimořádně vysokým počtem obyvatel, pracujících v okolních zemích.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

střelba na FF

Dobrý den, kdy bude ukončeno vyšetřování střelby na FF? Netrvá vyšetřování nějak dlouho? A druhá věc, co mě zajímá je, zda stát nějak odškodnil nebo odškodní rodiny obětí? Já netvrdím, že za to stát může, ale je to to nejmenší, co můžete udělat.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

"K snídani byla vejce," napsali jste na sociální síti. Sociolog Herzmann ukazuje, co s tím pak provádí politický marketing

21:05 "K snídani byla vejce," napsali jste na sociální síti. Sociolog Herzmann ukazuje, co s tím pak provádí politický marketing

ROZHOVOR Marketing může sloužit k boji o moc. Vydatně mu v tom pomáhají moderní technologie. Díky je…