Prezidentský kandidát o politicích, kteří chlastají a kradou

18.10.2012 18:40

Pravicoví konzervativci z Akce D.O.S.T. uspořádali debatu čtyř možných adeptů na úřad prezidenta republiky. Celou akci, která se točí kolem zásadní otázky "Obrana státní suverenity a tradičních hodnot - základní úkol hlavy státu", moderuje šéf sdružení Michal Semín.

Prezidentský kandidát o politicích, kteří chlastají a kradou
Foto: Hans Štembera
Popisek: Přemysl Sobotka oznámil svou kandidaturu na prezidenta a pak ukázal kancelář

Na tradičním místě na pražské Novotného lávce, kde konzervativci pořádají známé Hovory na pravici, se ve čtvrtek před početným publikem sešli čtyři z mnoha možných kandidátů na prezidenta. Tajemník prezidenta republiky Ladislav Jakl (za Svobodné), první místopředseda Senátu Přemysl Sobotka z ODS, šéfka Suverenity Jana Bobošíková a velvyslanec v Bělorusku Jiří Karas z KDU-ČSL.

Přemysl Sobotka na úvod ironicky poznamenal, že si ho lidé často pletou s jiným Sobotkou, tedy s šéfem ČSSD, proto prý cítí potřebu se představit. "Jsem člověk, který nemění své politické názory a ve vysoké politice se pohybuji od prvních senátních voleb," konstatoval. Prezident by podle něho měla být především osobnost, která stojí za Českou republikou.

SLEDUJEME téma: Přímá volba prezidenta

"Za takzvaně nezávislými kandidáty často stojí lidé, kteří jsou nejen spojeni se stranou, ale je to často strana předlistopadová. Prezidentovi náleží i to, aby dbal o uchování státní suverenity," narážel na komunisty. Další jeho zásadou prý je, že zákony platí pro všechny. LIdé si podle jeho slov často pletou demokracii s anarchií a mluví jen o svých právech, nikoli i o povinnostech. Sobotka se navíc přihlásil za velkého podporovatele jaderné energie.

Označil se za zásadního odpůrce totality a jakékoliv diskriminaci. "Nemám rád korupci a podvádění. Jsem výrazným odpůrcem dluhů a proti řešení zadlužení dalšími dluhy," uvedl s tím, že před případným přijetím eura by se mělo konat referendum.

Jiří Karas by jako prezident rád českému národu vrátil důvěru sama v sebe. „Musí se změnit klima v naší společnosti. Jaký je národ, takoví jsou jeho zástupci, poslanci, ministři. Pokud někteří chlastají či kradou, ne, že by kradl a pil celý národ, ale jsou to příklady pro celý národ a ten se tím nechá strhnout a jde cestou, kterou by se český národ neměl vydat,“ řekl na Prezidentských hovorech.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Radim Panenka

Radek Rozvoral byl položen dotaz

Neslibujete nesplnitelné?

Opravdu jde ještě změnit migrační pakt, když ho podezřele narychlo EP před volbami odsouhlasil? A jak chcete zrušit green deal? Jsem pro, ale myslím, že je to nereálný slib.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

"K snídani byla vejce," napsali jste na sociální síti. Sociolog Herzmann ukazuje, co s tím pak provádí politický marketing

21:05 "K snídani byla vejce," napsali jste na sociální síti. Sociolog Herzmann ukazuje, co s tím pak provádí politický marketing

ROZHOVOR Marketing může sloužit k boji o moc. Vydatně mu v tom pomáhají moderní technologie. Díky je…