Přivedl jste do politiky samé zmetky, přečetl si Bárta. Odpověděl cosi o všehoschopných kmotrech

25.12.2012 8:14

„Ať Dobeš blafuje nebo ne, jedno je jisté, Vaše strana vyprodukovala samé zmetky, na což doplácí v této republice hlavně slušní lidé,“ stojí v dopise, který od rozezleného čtenáře obdržel poslanec za Věci veřejné Vít Bárta. Ten ve své odpovědi přijal částečný podíl na současné situaci. Řešení vidí v konci této vlády a změně politických struktur.

Přivedl jste do politiky samé zmetky, přečetl si Bárta. Odpověděl cosi o všehoschopných kmotrech
Foto: red
Popisek: Poslanec Vít Bárta

„S těmito všeho-schopnými poslanci-gaunery typu Kočí, Škárka, Dobeš, Šímíček, Bém, Doktor atd. nesmí tato vláda pokračovat v dalším zadlužování a rozkrádání státu včetně dalšího zbídačování svých občanů, na jejichž úkor splácí to, co sama zavinila svou neschopností. Svoje ovečky neustále obdařuje nezaslouženými funkcemi a peněžními dary,“ rozčiluje se autor dopisu, jistý pan Krutina.

A dočkal se odpovědi. Bárta mu odepsal, že jeho názor vystihuje podstatu současné situace, která ho prý trápí, a nezříká se ani spoluodpovědnosti za tento stav. „Proto míním učinit VŠE, co je v mých silách, abych chyby své i kolegů napravil,“ slíbil mu poslanec. Zároveň mu poskytl možná odůvodnění, proč k selhání politiků došlo.

Kmotři ničí jakékoliv snahy o změnu

„VV chtěly politiku bez dinosaurů. Doufali jsme, že když do politiky přivedeme mladé a vzdělané lidi, kteří často na komunální úrovni jako Škárka či Peake několik let bojovali proti mafii ODS na Praze 1, pomůžeme celé politice,“ nastínil ideály strany v jejich počátcích. Ale jak dodává, bohužel řada těchto lidí podlehla penězům a touze po moci.

Důvodů je prý hned několik, ať už je to vidina velkých peněz či obrovský tlak ze strany médií a okolí. „Vzpomeňte si, jak MF DNES glorifikovala Kočí i Škárku, že chtějí rozbít sektu VV a že se postavili zločinnému Bártovi. Trvalo takřka dva roky než se i u soudu ukazuje, že to byli podvodníci, kteří obrátili mé půjčky v úplatky, a já se ničeho zlého nedopustil,“ viní Bárta mediální ohlas jeho kauzy.

A co je podle něj zapotřebí udělat, aby nastala změna k lepšímu? „V prvé řadě je náš cíl donutit váhající ČSSD k hlasování o důvěře vlády a tlačit všemi cestami na konec této vlády. Nicméně to nestačí, kmotři dle mého názoru zničí jakoukoliv další snahu o změnu tak, jako zničili Zelené, nebo VV,“ míní a dodává, že změnit strukturu politiky tak, aby se chyby neopakovaly, je obrovský oříšek. „A tak i když ještě nevím, co učinit, jedno vím zcela jistě, nesmím to vzdát a toužím po tom přesvědčit Vás i jiné o tom, že to společně nesmíme vzdát,“ uzavírá Bárta svou odpověď.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nem

Ing. Martin Kolovratník byl položen dotaz

Byl byste pro, aby měli cyklisti SPZ?

Cyklisti jsou všude a dost často bohužel nedbají pravidel silničního provozu. Už víckrát se mi ale stalo, že udělali nějaký přestupek a vlastně jim to projde, protože je nemáte jak identifikovat, i když je třeba natočíte nebo je zachytí nějaká kamera. Neměli by mít na kole něco, podle čeho půjdou id...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

"K snídani byla vejce," napsali jste na sociální síti. Sociolog Herzmann ukazuje, co s tím pak provádí politický marketing

21:05 "K snídani byla vejce," napsali jste na sociální síti. Sociolog Herzmann ukazuje, co s tím pak provádí politický marketing

ROZHOVOR Marketing může sloužit k boji o moc. Vydatně mu v tom pomáhají moderní technologie. Díky je…