Průšvih šéfa ČT Dvořáka: Ozval se "přítel" ze starých časů

05.03.2012 7:24

Generální ředitel České televize Petr Dvořák má údajně vazby na skupinu „lovců peněz“ kolem PPF a advokátní kanceláře BBH. Podnikatel Čeněk Absolon se kvůli tomuto podezření obrátil na Radu České televize. Informuje o tom časopis Týden.

Průšvih šéfa ČT Dvořáka: Ozval se "přítel" ze starých časů
Foto: Hans Štembera
Popisek: Generální ředitel ČT Petr Dvořák

Stížnost na ředitele Dvořáka byla podána kvůli jeho dřívějšímu působení na místě ředitele Novy. V tomto období začal spor, jenž Čeněk Absolon vede se skupinou PPF, která Dvořáka dosadila na místo ředitele Novy.

Dvořák pomocí nastrčené firmy převáděl peníze. Patří k lovcům peněz, tvrdí Absolon

PPF má Absolonovi a jeho společníkovi dlužit 19 milionů korun za pomoc při získání podílu v televizi Nova od Petera Kršáka. Kauza se opakovaně vrací k rozhodčímu soudu.

Dvořák sehrál v kauze důležitou roli, tvrdí Absolon. Jako šéf Novy měl organizačně zajišťovat převod peněz za Kršákův podíl pomocí nastrčené firmy Telfin. Dvořák se do Novy dostal v roce 2003, kdy ji ovládla PPF po odchodu Vladimíra Železného.

„Pan ing. Dvořák je výborně vyškolen ze skupiny lovců peněz, i na své nynější pozici má ostatně za úkol pracovat v jejich prospěch. Mám tedy zcela oprávněnou obavu, zda jeho působení v České televizi nemůže tuto instituci poškodit,“ vysvětluje Absolon deníku Týden.

Radě ČT nepřísluší, aby se zabývala minulostí ředitele

Dvořák nechává vyjádření na stížnost na Radě ČT. „Je zajímavé, že pan Absolon se xkrát vyjadřoval v médiích v tom smyslu, že já jsem byl jediný, kdo v kauze postupoval korektně,“ zamýšlí se ředitel ČT.

Předseda Rady ČT Milan Uhde sdělil Týdnu, že se stížností rada zabývala, ale že jí nepřísluší, aby zkoumala minulost generálního ředitele. Vybídl také Absolona, aby se obrátil na orgány činné v trestním řízení.

Absolon ale poukazuje na možnou podjatost soudu: „Je zarážející, že místopředsedou soudu je pan Honsa, který je zároveň jedním ze společníků advokátní kanceláře BBH. To je dvorní kancelář pánů Kellnera a Šmejce, ve které byla dojednána smlouva mezi námi a Telfinem a přes kterou proudily peníze z PPF. Zajímavé také je, že právník Jan Hrazdíra z advokátní kanceláře HKWD Legal, který zastupuje společnost Telfin, zároveň jednal za PPF při převzetí společnosti Sazka.“

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vfe

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

dezinfománie

Dobrý den, zajímalo by mě, co si myslíte o tomto komentáři Zahradila -https://www.parlamentnilisty.cz/politika/politici-volicum/Zahradil-ODS-Zaznamenanihodne-vyrony-dezinfomanie-755567. Dále by mě zajímalo, co s těmi dezinformacemi pořád máte a co za ně vlastně považujete? Protože se zdá, že tato vl...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

"K snídani byla vejce," napsali jste na sociální síti. Sociolog Herzmann ukazuje, co s tím pak provádí politický marketing

21:05 "K snídani byla vejce," napsali jste na sociální síti. Sociolog Herzmann ukazuje, co s tím pak provádí politický marketing

ROZHOVOR Marketing může sloužit k boji o moc. Vydatně mu v tom pomáhají moderní technologie. Díky je…