Řád zlaté pijavice. Za poctivé čerpání senátorských náhrad

02.03.2012 9:21 | Zprávy

Senát zveřejnil na svém webu přehled odčerpaných finančních náhrad, ze kterého vyplývá, že si senátoři i letos pořádně ukousli z eráru. Někteří dokonce neváhali inkasovat benefity hned dvakrát - za senátorskou i jinou vysokou funkci. Nejvíce peněz čerpali senátoři z ČSSD.

Řád zlaté pijavice. Za poctivé čerpání senátorských náhrad
Foto: Hans Štembera
Popisek: Senát

Řád zlaté pijavice za nejvyšší čerpání senátorských náhrad, který ve své kresbě v deníku Blesk nastínil Ruda Pivrnec, by získal senátor ČSSD Petr Gawlas. Kromě mzdy mu totiž vloni na účet v podobě senátorských náhrad přiteklo 1 636 800 korun a vrátil jen 96 korun. Podobně úspěšný byl v čerpání i jeho stranický kolega, karvinský senátor Radek Sušil. Tomu se nepodařilo vyčerpat jen 2 436 korun.

Například největším senátním telefonistou, tedy senátorem s nejvyšším příspěvkem na telefonování, je hejtman Jaroslav Palas z ČSSD - na účtu mu od horní komory přistálo jen na telefon téměř 70 tisíc korun.

Jediný senátor, který v roce 2011 nečerpal žádné peníze za cestovné, je ministr obrany Alexandr Vondra. Ten totiž může automaticky užívat vládní automobil i s řidičem. Za telefon si ale přesto nechal ze senátorských náhrad na účet poslat 30 346 korun. Přitom mu telefon platí ministerstvo.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: par

Ing. Veronika Vrecionová byl položen dotaz

ODS už není, co bývala

ODS bývala k EU dost kritická, dnes je to naopak. Navíc jste se spojili s dost eurofederalistickými stranami. Je vám jasné, že jste tak pro řadu lidí, včetně mě, kvůli tomu nevolitelní? A že tím nahráváte konkurenci? Proč nekandidujete samostatně? Já třeba k eurovolbám nepůjdu, protože není koho vol...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

"K snídani byla vejce," napsali jste na sociální síti. Sociolog Herzmann ukazuje, co s tím pak provádí politický marketing

21:05 "K snídani byla vejce," napsali jste na sociální síti. Sociolog Herzmann ukazuje, co s tím pak provádí politický marketing

ROZHOVOR Marketing může sloužit k boji o moc. Vydatně mu v tom pomáhají moderní technologie. Díky je…