Šťastný chce odsunout volbu vedení pražské ODS

01.11.2012 16:50

VÍME PRVNÍ Poslanec a bývalý předseda pražské ODS Boris Šťastný na dnešním pražském regionálním sněmu navrhne, aby proběhly pouze nominace na Kongres ODS a aby volba regionální rady proběhla až v prosinci.

Šťastný chce odsunout volbu vedení pražské ODS
Foto: Hans Štembera
Popisek: Boris Šťastný

Poté, co se Boris Šťastný vzdal kandidatury na místopředsedu ODS, je téměř jisté, že nominaci získá dle dohod Tomáš Chalupa. Chalupa pléduje za to, aby nominaci na předsedu ODS dostal od pražského regionu Petr Nečas.

Regionální rada včetně předsedy má mandát do prosince

Šťastný navrhne, aby další regionální sněm, který zvolí novou regionální radu pražské ODS, se konal až v prosinci, aby byly ukončeny nestandardní kroky v pražské ODS a vedení mělo řádný mandát.

„Dle usnesení regionálního sněmu má regionální rada mandát do 21. prosince. Čili jsem pro to, aby se na regionálním sněmu, který se by se konal ke konci prosince, byla zvolena nová regionální rada. Členy regionální rady jsou podle stanov předseda a místopředsedové regionu a členové regionální rady. Nová rada včetně nově zvoleného předsedy a místopředsedů by tak získala řádný mandát na dva roky a legitimně zvolenou radu bych akceptoval,“ řekl ParlamentnímListům.cz Šťastný.

Měly by v klidu proběhnout nominace

Podle něho je nyní potřeba, aby do prosince v klidu proběhly sněmy místních a oblastních sdružení ODS, které by vygenerovaly kandidáty do regionální rady, včetně předsedy a místopředsedů.

„Nevím, jestli se mi podaří toto prosadit a jestli se nebude chtít současné vedení udržet. Uvidíme, jak dopadne hlasování,“ uzavřel Šťastný.

Štastného skupina by měla mít většinu

Původně se spíše předpokládalo, že by se Svoboda udržel na postu předsedy, ale došlo by k obměně místopředsedů a dalších členů regionálních rady.

Skupina Borise Šťastného v pražské ODS má nyní podle všeho jasnou většinu a má možnost provést, dříve či později, ve vedení regionu zásadní změny. K této skupině patří ODS na Praze 4, 6, 7, 10, 11, 12, 13. Bohuslava Svobodu podporuje jeho domovská Praha 2, dále Praha 5, 9 a 8 (mimo radního Josefa Noska). Oblastní sdružení na Praze 1, 14 a 15 různě přebíhají.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Lukáš Petřík

Radek Rozvoral byl položen dotaz

Neslibujete nesplnitelné?

Opravdu jde ještě změnit migrační pakt, když ho podezřele narychlo EP před volbami odsouhlasil? A jak chcete zrušit green deal? Jsem pro, ale myslím, že je to nereálný slib.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

"K snídani byla vejce," napsali jste na sociální síti. Sociolog Herzmann ukazuje, co s tím pak provádí politický marketing

21:05 "K snídani byla vejce," napsali jste na sociální síti. Sociolog Herzmann ukazuje, co s tím pak provádí politický marketing

ROZHOVOR Marketing může sloužit k boji o moc. Vydatně mu v tom pomáhají moderní technologie. Díky je…