Textař Horáček: Lidé pracují mnohem víc než za komunismu. Za vše můžou politici

31.12.2012 21:02

V této zemi se lidé neflákají, jen politici s jejich daněmi špatně hospodaří. Proto jsou lidé znechuceni a volí komunisty. To si myslí známý textař a podnikatel Michal Horáček. On sám považuje za naší politickou budoucnost například prezidentskou kandidátku KDU-ČSL Zuzanu Roithovou.

Textař Horáček: Lidé pracují mnohem víc než za komunismu. Za vše můžou politici
Foto: michalhoracek.cz
Popisek: Michal Horáček

Textař Michal Horáček žije v Roudnici nad Labem v Ústeckém kraji, kde od listopadu vládne komunistický hejtman. Horáček jeho úspěch vnímá jako protestní. „Současné hlasy pro KSČM jsou spíš výrazem velkého zklamání z výkonu těch stran, které se deklarují jako demokratické,“ myslí si.

On sám se nedávno na Facebooku ozval proti prohlášení ministra financí Miroslava Kalouska, že jsme prožrali a proflákali zlatá léta v Evropě. Podle Horáčka jsou v této zemi workoholici, kteří pracují přes šedesát hodin týdně, pak mnoho dalších, kteří si poctivě odvedou svou náročnou práci, a pak i tací, kteří nepracují, i když by chtěli. „V téhle zemi se zkrátka pracuje. A mnohem víc než za komunismu,“ říká Horáček v rozhovoru pro magazín Týden. Takže problém není v tom, že by se lidé flákali, ale že s jejich daněmi politická reprezentace špatně hospodařila.

Když byl Horáček tázán, kterého politika má rád, nastalo dlouhé mlčení. Pak připustil, že má docela rád europoslankyni a prezidentskou kandidátku KDU-ČSL Zuzanu Roithovou. „Pracovitá, vzdělaná ženská s úspěšnou, a přitom čistou minulostí. Vzešla ze samého sociálního dna a o všechno se musela sama zasloužit,“ oceňuje textař. Proto je prý inspirativní a měla by se stát prezidentkou. Horáček sám ji bude volit.  

Navíc se přihlásil k tomu, aby příštím prezidentem byla žena. „Nadešel čas pro českou prezidentku. Nic nepotřebujeme v politice tak naléhavě, jako zklidnění,“ říká. Velká ega obou polistopadových prezidentů prý měla smysl při hledání naší role v Evropě a ve světě, ale teď už je potřeba drobná, klidná práce.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

Radek Rozvoral byl položen dotaz

Neslibujete nesplnitelné?

Opravdu jde ještě změnit migrační pakt, když ho podezřele narychlo EP před volbami odsouhlasil? A jak chcete zrušit green deal? Jsem pro, ale myslím, že je to nereálný slib.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

"K snídani byla vejce," napsali jste na sociální síti. Sociolog Herzmann ukazuje, co s tím pak provádí politický marketing

21:05 "K snídani byla vejce," napsali jste na sociální síti. Sociolog Herzmann ukazuje, co s tím pak provádí politický marketing

ROZHOVOR Marketing může sloužit k boji o moc. Vydatně mu v tom pomáhají moderní technologie. Díky je…