VÍME PRVNÍ Marek Benda bude šéfovat poslancům ODS

11.12.2012 11:57

Marek Benda se stane předsedou poslaneckého klubu ODS. Nahradí Zbyňka Stanjuru, který se stane ministrem dopravy.

VÍME PRVNÍ Marek Benda bude šéfovat poslancům ODS
Foto: Hans Štembera
Popisek: Poslanec Marek Benda

Informaci ParlamentnímListům.cz potvrdilo několik důvěryhodných zdrojů. V souvislosti s Ministerstvem dopravy se hovořilo původně o exhejmanovi Zlínského kraje Liboru Lukášovi, který je Nečasovým poradcem pro dopravu, a také o proděkanovi ČVÚT Petru Moosovi.

Nakonec volba premiéra padla na Zbyňka Stanjuru, který byl doposud předsedou poslaneckého klubu ODS. V jeho funkci by ho měl nahradit nynější místopředseda klubu Marek Benda, blízký Nečasovi.

Vláda plánuje, že by se mělo Ministerstvo dopravy sloučit s Ministerstvem průmyslu a vytvořit „superministerstvo" hospodářství. „Já bych byl býval raději, pokud by se stal ministrem dopravy rovnou ministr průmyslu Martin Kuba, neboť on má garantovat sloučení obou rezortů. Bylo by to podle mě logické, přehledné a transparentní," řekl redakci Jiří Čunek.

Místopředsedy sněmovny se stanou Hamáček a Pospíšil

V Poslanecké sněmovně by ale mělo dojít ještě k dalším změnám. Jedním z řadových místopředsedů sněmovny by se měl stát exministr spravedlnosti Jiří Pospíšil a dalším místopředsedou Jan Hamáček z ČSSD.

Za TOP 09 nahradil na postu ve vedení sněmovny Vlastu Parkanovou Jiří Oliva. Další uprázdněné místo zůstalo po Kateřině Klasnové z VV. ČSSD bude mít dva místopředsedy sněmovny. Jedním z nich je Lubomír Zaorálek.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Lukáš Petřík

Mgr. Ondřej Kolář byl položen dotaz

návrat Ukrajinců

Je podle vás fér někoho nutit jít válčit, když nechce, a lze takové lidi vůbec nějak motivovat? Jestli někdo před válkou utekl, myslíte, že je něco, co ho přiměje jít válčit? Vždyť není nic cennějšího, než život. A jelikož se válka pro Ukrajinu nevyvíjí vůbec dobře, není třeba řešit, co bude Ukrajin...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

"K snídani byla vejce," napsali jste na sociální síti. Sociolog Herzmann ukazuje, co s tím pak provádí politický marketing

21:05 "K snídani byla vejce," napsali jste na sociální síti. Sociolog Herzmann ukazuje, co s tím pak provádí politický marketing

ROZHOVOR Marketing může sloužit k boji o moc. Vydatně mu v tom pomáhají moderní technologie. Díky je…