Zeman ji má zadarmo! Řeč je o Jiřině Bohdalové

15.01.2013 7:41

Dva postupující prezidentští kandidáti, Karel Schwarzenberg (TOP 09) a Miloš Zeman (SPOZ), dávají do kampaně před druhým kolem volby všechno. Zeman má jedno eso v rukávu, tím je známá česká herečka Jiřina Bohdalová, Zemanova velká podporovatelka a přítelkyně. Navíc to prý dělá úplně zdarma.

Zeman ji má zadarmo! Řeč je o Jiřině Bohdalové
Foto: Hans Štembera
Popisek: Kandidát na prezidenta Miloš Zeman se svou dcerou odevzdali hlasy v prezidentských volbách

"Zeman ji má zadarmo!" hlásá titulek deníku Blesk. Známá herecká legenda Jiřina Bohdalová má Zemanovi pomáhat ve druhém kole prezidentské volby. A podle informací Blesku za to nebude vůbec nic chtít. A to je co říct. Když si totiž Bohdalovou objednáte jako hosta na firemní večírek, bude vás to prý stát 30 tisíc korun. A pokud budete chtít, aby bavila lidi u mikrofonu, sáhnete do kapsy ještě hlouběji.

Za podporu se neplatí

"Paní Bohdalová je zvyklá na vysoký honorář, jestli však jde o její kamarády anebo o něco, čemu věří, neúčtuje si nic. A s panem Zemanem jsou dlouholetí přátelé," vysvětlil Blesku blízký zdroj z hereččina okolí.

Stejně hovoří i mluvčí Zemanova volebního týmu Hana Burianová. "V žádném případě za podporu nikomu neplatíme," odmítla spekulace, že by podpora z hereččiny strany byla jen finančním kalkulem.

Potvrdil to i mediální expert Daniel Köppl. "Nechat si platit za politickou podporu není obvyklé a určitě to i u paní Bohdalové bude bez nároku za honorář. Když Lucie Bílá podporovala Václava Klause, také to dělala zadarmo," řekl.

Bohdalová: Vybrala jsem si sama

Sama herečka deníku svěřila, že se pro podporu tohoto kandidáta na post příští hlavy státu rozhodla sama. "Z důvodu osobní svobody. Z toho důvodu, že mě nikdo nenutil. Nikdo mi nic nenařizoval a nikdo mě nikam netahal. Kandidátů bylo devět. Vybrala jsem si Miloše Zemana. Nic víc v tom není."

Konkrétní podobu podpory herečka nespecifikovala, ale také ona sama potvrdila, že to rozhodně nedělá pro peníze. "Moje dosavadní angažmá bylo řízeno mým přesvědčením a srdcem - tedy zdarma," svěřila se.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: adr

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

"K snídani byla vejce," napsali jste na sociální síti. Sociolog Herzmann ukazuje, co s tím pak provádí politický marketing

21:05 "K snídani byla vejce," napsali jste na sociální síti. Sociolog Herzmann ukazuje, co s tím pak provádí politický marketing

ROZHOVOR Marketing může sloužit k boji o moc. Vydatně mu v tom pomáhají moderní technologie. Díky je…