Zeman na výletě: Novináři se poprali a tekla krev

09.12.2012 16:34

REPORTÁŽ Zeman na Hrad, hlaholil jeden z návštěvníků. Politik Miloš Zeman mu na to odpověděl, že už na hradě je, takže je všechno v pořádku. V sobotu se totiž žhavý kandidát na prezidentské křeslo vypravil vlakem s dětmi z ústavu Klokánek na Křivoklát. Při tom došlo k odhalení černého pasažéra, ale i na rvačku novinářů. Ta byla nefalšovaná.

Zeman na výletě: Novináři se poprali a tekla krev
Foto: Hans Štembera
Popisek: Miloš Zeman a jeho dcera Kateřina

První nástupiště Hlavního nádraží v Praze se zahalilo do mlhy dýmu a parní lokomotiva, která za sebou táhla několik vagonů, vyrazila na cestu. Přes Beroun směr hrad Křivoklát. Seděl v něm černý pasažér, Čertova bába, klauni, ale i prezidentský kandidát Miloš Zeman se svou dcerou Kateřinou a dětmi z ústavní péče centra Klokánek. Táta s dcerou Zemanovi se hned vydali odměnit děti dárečky.

Bitka nebyla v programu

„Tak co, zlobil jsi,“ otázal se vlídně otec. Sedmiletý Michal sklopil oči a skrz zuby procedil: „Ale jen trochu.“ Na to od Zemana dostal pochvalu a perník se slovy: „Konečně někdo, kdo mluví pravdu.“ A šlo se dál. Vlak byl plný dětí a probíhali jím klauni, čerti a jedna slečna malovala dětem na tváře, co si přály. Největším hitem byla mašinka, co se jí kouří z komínka.

Když vstoupil politik do předposledního vagonu, začal se v jedné kóji šťouchat kameraman s fotografem a najednou flák. Fotograf se neovládl a pravým hákem uštědřil kameramanovi takový direkt, že mu začala z úst téct krev. Zeman to jen nevěřícně sledoval, ale děti si toho snad nevšimly. Nakonec si z toho ostatní dělali srandu, že šlo o součást programu, ale kameramanův děs v očích naznačoval opak.

Vánoční expres

Milošův vánoční expres zrovna projížděl Berounem. „Mám děti rád a těší mě, že jim takhle můžeme udělat před Vánoci radost. Vždy jsem upozorňoval, že předvánoční drobné dárky budeme dávat pouze dětem, protože nemají volební právo, a nebudeme je dávat jejich rodičům, protože ti volební právo mají, abychom nebyli obviňováni, že korumpujeme své voliče,“ sdělil k akci Zeman.

Od stanice na Křivoklátě je to k hradu do kopce, takže se společnost trochu zadýchala. Malý Michal rozumoval o tom, že by politiky zakázal, ale strejda Zeman se mu celkem líbí. Když posléze reportér ParlamentníchListů.cz začal mezi dětmi anketně zjišťovat, koho by chtěly za prezidenta, padaly hodně cimrmanovské návrhy. Třeba Shrek nebo krteček, ale jiné chtěly zase opravdového krále s korunou na hlavě. Nepadlo ani jedno jméno některého z kandidátů, protože v deseti letech, pravda, má človíček dost jiné starosti.

Zeman na hradě

Čestného předsedu Strany práv občanů – zemanovci přivítal kastelán Křivoklátu Luděk Frencl. „Normální chlap,“ odpověděl stroze kastelán na otázku, jak na něj Zeman působil, s tím, že z výkonu své funkce musí fungovat se všemi. Zrovna spolu stáli na schodech do jedné z hradních místností, když v průchodu jeden chlapík zařval: „Zeman na Hrad.“ Ten se jen zasmál a odvětil: „Ale vždyť už na hradě jsem.“ Na nádvoří zaplněném lidmi a stánky s všemožnými dárečky v tu chvíli začalo kejklířské představení. Děti z Klokánku se pak vydaly na pohádkovou prohlídku hradu a dostaly dárky od Mikuláše.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Jan Rychetský

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

"K snídani byla vejce," napsali jste na sociální síti. Sociolog Herzmann ukazuje, co s tím pak provádí politický marketing

21:05 "K snídani byla vejce," napsali jste na sociální síti. Sociolog Herzmann ukazuje, co s tím pak provádí politický marketing

ROZHOVOR Marketing může sloužit k boji o moc. Vydatně mu v tom pomáhají moderní technologie. Díky je…