Lidovci vyzývají Schwarzenberga, aby se omluvil za „černoprdelníky“

19.01.2010 11:11

Lidovci se hněvají na předsedu TOP 09 Karla Schwarzenberga za označení "černoprdelníci". Teď po něm žádaji, aby se jim omluvil.

Lidovci vyzývají Schwarzenberga, aby se omluvil za „černoprdelníky“

Termín, kterým Karel Schwarzenberg veřejně označil členy KDU-ČSL, používali podle vyjádření lidovců bachaři v kriminálech s politickými vězni pro internované kněze a členy strany lidové.

„Je trapné a nevkusné, pokud tento termín veřejně použil politik, který se chlubí tradičními hodnotami a hlásí se ke katolickému vyznání," uvedl předseda krajské organizace lidovců v Královéhradeckém kraji Jiří Veselý.

Schwarzenberg ale zatím mlčí. „Musím se na tu jejich výzvu nejdřív podívat, vyjádřím se později," řekl pro iDnes Schwarzenberg. 

Označení lidovců jako "černoprdelníci" nepoužil Schwarzenberg poprvé. Již se tak vyjádřil loni na konci listopadu v rozhovoru pro deník Právo.

Schwarzenberg je ostrými výroky proslulý. Například před pár dny na adresu ČSSD, která prosazuje vyplacení třináctého důchodu ve výši 2 400 korun všem důchodcům, uvedl: "Když v situaci ohrožení důchodového systému někdo navrhuje vyplacení třináctého důchodu, měl by být okamžitě zbaven svéprávnosti." Řekl to po schůzce s předsedou vlády Janem Fischerem.

Před časem pak na adresu Rakušanů použil slovo „magoři." Rakušané totiž tehdy blokovali hranice kvůli jaderné elektrárně Temelín.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: olb

Ing. Petr Beitl byl položen dotaz

Ukrajina

Dobrý den, co si myslíte o novém mobilizačním zákonu na Ukrajině? A měli bychom ,,vyhostit" Ukrajince, kterých se to týká? Mně to přijde nehumánní, Češi v minulosti (např. za okupace) taky ve velkém emigrovali a podle všeho se ani teď nehrnou do armády, a to nejsme ve válce. Ani já bych do války své...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Peníze fuč, opevnění nikde. Ukrajinci naříkají, že Rusům v postupu nic nebránilo

8:20 Peníze fuč, opevnění nikde. Ukrajinci naříkají, že Rusům v postupu nic nebránilo

Boje na nové severovýchodní frontě mezi Ruskem a Ukrajinou dále pokračují. Bojuje se o město Vovčans…