Zájem o plzeňská práva neopadá ani po aféře s rychostudenty

18.02.2010 8:27

Zájem o studium na plzeňské právnické fakultě nijak nenarušila loňská aféra s rychlostudenty, v důsledku které přišlo o místa bývalé vedení fakulty a několik nepoctivých absolventů bude zřejmě vracet o neprávem získané tituly.

Zájem o plzeňská práva neopadá ani po aféře s rychostudenty

V půlce února dorazilo na právnickou fakultu více než 800 přihlášek ke studiu, což je stejně, jako ve stejném období loňského roku, informoval ParlamentniListy.cz děkan fakulty Jiří Pospíšil.

Přihlášky ke studiu na plzeňských právech lze podávat až do konce února a vedení fakulty předpokládá, že se jich nakonec sejde podobně jako loni, kdy se na školu hlásilo 3302 osob. Z nich vybrala fakulta ke studiu 470 studentů. Letos se na plzeňská práva dostane podstatně méně lidí. Fakulta přijme ke studiu pouze 250 osob a na školu se nikdo nedostane na odvolání. Nižším množstvím přijatých studentů chce fakulta dosáhnout zkvalitnění výuky.

"Nové studenty budeme přijímat jen na základě výsledků Scio testů, které zajistí objektivní kritérium pro přijetí," uvedl Pospíšil. Fakulta se totiž stala terčem oprávněné kritiky ze strany akreditační komise také za to, že za minulého vedení bylo přijímací řízení velmi neprůhledné. Značné množství studentů se pak na školu dostalo na odvolání.

Foto: vlada.cz

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: dvo

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Novinářům se dnes říká presstituti a není to nadarmo. Promlouvá autor knihy o kapitalismu s lidskou tváří

17:49 Novinářům se dnes říká presstituti a není to nadarmo. Promlouvá autor knihy o kapitalismu s lidskou tváří

ROZHOVOR Oldřich Lukáš je vystudovaný ekonom, pedagog, ekolog, autor knihy Otazníky moderního konzum…