Paroubková chce zakázat profil své dcery na Facebooku. Ale jaký?

18.02.2010 15:41

Petra Paroubková se hodlá soudit. Rozčílilo ji, že na Facebooku vznikl virtuální profil její tříměsíční dcery. Bude požadovat globální zákaz jména Margarita a jména Paroubková?

Paroubková chce zakázat profil své dcery na Facebooku. Ale jaký?

Celá záležitost s domnělým falešným profilem na jméno Margarita Paroubková je zapeklitější, protože na toto jméno není na Facebooku registrován pouze jeden profil, ale - jak zjistily ParlamentníListy.cz - rovnou tři.

Ani u jednoho není fotografie, ani jeden netvrdí, že by se jednalo o dceru Petry a Jiřího Paroubkových. Pouze jeden z profilů má v událostech pikantní popisek: „Margarita a David Rath jsou nyní přátelé."

„Nesoudím se kvůli sobě samotné, to bych chtěla zdůraznit. V tomto budu velice důsledná, protože takové věci jako třeba vytváření falešných profilů mé dcery na Facebooku a podobně překračují hranici obecného vkusu. Té holce jsou tři měsíce, takže za nic nemůže," uvedla totiž v Impulsech Václava Moravce Petra Paroubková.

Paroubková tak naznačila i možnou spojitost vzniku falešného profilu své dcery s politickými aktivitami jejího otce, předsedy sociálnědemokratické strany Jiřího Paroubka.

Pizza, nebo drink?

Na Facebooku existuje mnoho falešných profilů a mnoho jmen se shoduje. Nejde jen o české i zahraniční politiky. Na Facebooku můžeme potkat i zcela imaginární osobnosti, jako je Rákosníček, osobnosti mrtvé, jako je například Lenin, a spoustu dalších. Soud kvůli shodě jména, kdy profil ani nepředstírá, že má nějakou spojitost se skutečnou osobou, by byl asi velice kuriózní.

Profilové fotografie ani nezobrazují dceru manželů Paroubkových. Jeden profil na jméno Margarita Paroubková patří nějaké obdivovatelce stejnojmené italské pizzy. Druhý profil s tímto jménem naopak v profilové fotografii zobrazuje známý drink.

Šance Petry Paroubkové uspět se svou žalobou by asi ani u nás, ani ve Štrasburku, velká nebyla. „Těžko by se tam našly nějaké aspekty, co porušují zákon na ochranu osobnosti," uvedla pro ParlamentníListy.cz advokátka Barbora Rovenská z advokátní kanceláře Horák a Chvosta. „S podobným případem jsem se dosud nesetkala," dodala.

Foto: Hans Štembera

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Matěj Pálka

Ing. Kateřina Konečná byl položen dotaz

Populismus?

Dobrý den, proč s návrhem na snížení platu přicházíte až teď před volbami? A jestli vám přijde vysoký, což nerozporuji, zajímalo by mě, co s tak vysokým platem děláte vy? Dáváte třeba část na dobročinné účely, jako to třeba dělal prezident Zeman? A ještě jedna věc, není plýtvání penězi celý chod EU,...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Toto Pavel Novotný nebude číst rád. Z ODS hřmí za kauzu Felix Slováček

17:08 Toto Pavel Novotný nebude číst rád. Z ODS hřmí za kauzu Felix Slováček

Překročil všechny meze, nemá v ODS co dělat. Známý provokatér Pavel Novotný, který je za občanské de…