Brožová-Polednová má možnost se dostat z vězení

02.03.2010 10:29

Bývalá prokurátorka Ludmila Brožová-Polednová by mohla být propuštěna z vězení. Krajský soud v Hradci Králové minulý týden rozhodl, že se na ni vztahují amnestie.

Brožová-Polednová má možnost se dostat z vězení

Brožová-Polednová si odpykává šestiletý trest za podíl na justiční vraždě Milady Horákové. Rozhodnutí soudu o jejím propuštění z vězení ale zatím není pravomocné. Případem se totiž ještě bude zabývat Vrchní soud v Praze. Na verdikt upozornil server Lidovky.cz.

"Soud dospěl 24. února v neveřejném jednání k názoru, že doktorka Polednová, rozená Brožová, je účastna tří amnestií, v důsledku kterých jí musí být z uloženého trestu odnětí svobody prominuto celkem šest let," potvrdil mluvčí hradeckého soudu Aleš Korejtko.

Brožová-Polednová je dosud jedinou odsouzenou aktivní účastnicí vykonstruovaných procesů z padesátých let. Do věznice ve Světlé nad Sázavou nastoupila před necelým rokem. Nejvyšší státní zástupkyně Renata Vesecká podala v její prospěch žádost o milost. Klaus se však rozhodl, že ji neomilostní.

Podle LN to ale byl právě Klaus, který dal podnět svým úředníkům, aby prověřili všechny možnosti, zda se na bývalou prokurátorku nemohou vztahovat někdejší prezidentské či vládní amnestie.

Foto: Mediafax

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: olb

Radek Rozvoral byl položen dotaz

Neslibujete nesplnitelné?

Opravdu jde ještě změnit migrační pakt, když ho podezřele narychlo EP před volbami odsouhlasil? A jak chcete zrušit green deal? Jsem pro, ale myslím, že je to nereálný slib.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ukrajinci, co nejsou zubaři. Ale pustí je na vás. „Prý je ohlídají.“

5:30 Ukrajinci, co nejsou zubaři. Ale pustí je na vás. „Prý je ohlídají.“

Sněmovnou schválená senátní novela má umožnit, aby stomatologové ze zemí mimo Evropskou unii měli je…