Dušek se omlouvá za homosexuála. Za tuneláře už ne

16.03.2010 10:19

Odborář Jaromír Dušek se omluvil prostřednictvím serveru iDNES.cz řediteli Českých drah za výroky o homosexuálech. Na tom, že je tunelář, si ale prý stojí.

Dušek se omlouvá za homosexuála. Za tuneláře už ne

Jaromír Dušek údajně nehodlá zkoumat, zda je či není generální ředitel Českých drah homosexuál. „Umím si představit, že se tunelářovi a nejhoršímu řediteli Českých drah omluvím za to, že jsem řekl, že je homosexuál. Na tom ostatním ale trvám," řekl Dušek na adresu šéfa ČD Petra Žaludy.

Dušek se nedávno nevybíravě opřel nejen do vedení drah, ale i do ministra dopravy Gustáva Slamečky nebo šéfa Úřadu vlády Jana Nováka. Řekl o nich, že na drahách spolu drží, protože jsou homosexuálové a on že se bojí se na chodbách sehnout byť jen pro tužku.

Dříve + přehled kauzy
Jaromír Dušek: Omluva za homosexuály? Ani ze srandy

Generální ředitel je prý „loupežník"  

Do vedení drah se Dušek začátkem března obul také kvůli tomu, že je management finančně poškozuje a že se zbavil odborníků. A právě na místa po nich přednostně přijímá právě homosexuály. "Je to loupežník, tuneluje dráhy," vzkázal také Dušek Žaludovi.

Petr Žaluda ale po svém mluvčím vzkázal, že prý o polovičatou omluvu nestojí. "Pokud se pan Dušek neomluví za všechny nepravdivé výroky, tak není důvod přijímat částečnou omluvu," řekl za Žaludu mluvčí Petr Šťáhlavský.

Žaluda už řekl: Já homosexuál nejsem!

Zatímco dříve Jaromír Dušek nechtěl o omluvách ani slyšet, koncem minulého týdne ve svém názorovém článku uvedl, že je ochotný se jmenovaným úředníkům omluvit, pokud veřejně prohlásí, že homosexuálové nejsou.

Žaluda poté pro Mladou frontu Dnes uvedl, že homosexuál není a že Duškova slova bere za obrovský úlet. Nechce ale prý klesnout na jeho úroveň, takže osobně nechystá ani žádné právní kroky proti němu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: olb

Ing. Martin Kolovratník byl položen dotaz

Byl byste pro, aby měli cyklisti SPZ?

Cyklisti jsou všude a dost často bohužel nedbají pravidel silničního provozu. Už víckrát se mi ale stalo, že udělali nějaký přestupek a vlastně jim to projde, protože je nemáte jak identifikovat, i když je třeba natočíte nebo je zachytí nějaká kamera. Neměli by mít na kole něco, podle čeho půjdou id...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Věřit Rakušanovi Vrbětice? Politiky ani policie nepřesvědčila

20:00 Věřit Rakušanovi Vrbětice? Politiky ani policie nepřesvědčila

Konec vyšetřování vrbětického výbuchu, ke kterému došlo před deseti lety. Stojí za tím Rusko, ale ni…