Princ Charles zamíří do kostela. Bohoslužba bude v angličtině

21.03.2010 8:45

Britský princ Charles s manželkou Camillou zahájí druhý den návštěvy České republiky nedělní bohoslužbou v kostele sv. Klimenta. V jednom z nejstarších kostelů v Praze se bohoslužby slouží anglicky.

Princ Charles zamíří do kostela. Bohoslužba bude v angličtině

Účast na dopolední bohoslužbě v pražském evangelickém kostele svatého Klimenta bude prvním bodem veřejně známého nedělního programu oficiální návštěvy prince z Walesu a jeho manželky Camilly v Praze. Až do večera pak den členové britské královské rodiny vyplní soukromým programem, o němž podle diplomatických zdrojů nechtějí informovat. 

Obecně se ale očekává, že princ a vévodkyně z Cornwallu, jak zní titul Camilly získaný sňatkem s Charlesem, se zřejmě budou chtít podívat po městě. Sám Charles byl v Praze již několikrát a má ji rád. Své manželce, která je oficiálně v Praze poprvé, bude možná chtít některá její hezká místa ukázat. Jejich pražský dočasný domov v Lichtenštejnském paláci na Kampě je vhodným výchozím bodem. 

Večer oba půjdou na Mozartova Dona Giovanniho do Stavovského divadla. V České republice, kam v sobotu přicestovali z Maďarska, zůstanou ještě v pondělí a v úterý. Po oba všední dny mají poměrně bohatý program, který zavede prince na Moravu, mimo jiné do ekologicky zaměřené obce Hostětín na Uherskohradišťsku. 

Související:


Foto: Mediafax

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pas, čtk

Ing. Kateřina Konečná byl položen dotaz

Populismus?

Dobrý den, proč s návrhem na snížení platu přicházíte až teď před volbami? A jestli vám přijde vysoký, což nerozporuji, zajímalo by mě, co s tak vysokým platem děláte vy? Dáváte třeba část na dobročinné účely, jako to třeba dělal prezident Zeman? A ještě jedna věc, není plýtvání penězi celý chod EU,...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Sestřelené letadlo nad Ukrajinou: Převrat ve vyšetřování? Možná se dočkáme velkého výbuchu. Doslova

12:24 Sestřelené letadlo nad Ukrajinou: Převrat ve vyšetřování? Možná se dočkáme velkého výbuchu. Doslova

Ruský koncern Almaz–Antej v úterý 2. června seznámil ruskou i světovou veřejnost s výsledky svého v…