Klasické služby už poštu neuživí, říká její nová šéfka

29.03.2010 10:56

Více propojit poštu se státem a nabízet i jiné než klasické služby, například v oblasti IT technologií. To jsou plány nové ředitelky České pošty Marcely Hrdé.

Klasické služby už poštu neuživí, říká její nová šéfka

Nové vedení největšího zaměstnavatele v Česku, České pošty, má nový plán, jak zajistit ziskovost firmy i v následujících letech. Chce víc propojit svůj byznys v oblasti informačních technologií se státem. Rušit pobočky ani propouštět zaměstnance nechce.

Pošta také možná převezme roli některých soukromých firem, například Telefénicy O2 nebo SAP a bude zajišťovat IT služby jednotlivým ministerstvům. „Můžeme se postavit do role konsolidátora služeb v oblasti informačních technologií pro vícero státních institucí," uvedla  v rozhovoru pro deník E15 nová generální ředitelka České pošty Marcela Hrdá. Kompletní návrh nové strategie České pošty má ministru vnitra Martinu Pecinovi odevzdat do konce dubna.

Pošta bude služby nabízet ministerstvům

Podle nové šéfky České pošty Hrdé již klasické služby podnik neuživí, bude tedy muset nabízet nové služby, například právě v oblasti informačních technologií. a proto bude muset nabízet nové služby právě v oblasti informačních technologií. „Dnes spravujeme komunikační infrastrukturu ministerstva vnitra, umím si představit, že podobné služby nabídneme i dalším institucím," vysvětlila.

Již na konci roku pošta zpřístupnila službu datových schránek, díky nimž mohou v elektronické formě se státem komunikovat občané i firmy. Pro letošek pošta plánuje portál, jenž umožní poslat informaci o uložení zásilky smskou či e-mailem.

Čtěte také:
Ve vedení České pošty bude sponzor ČSSD
Ministryně Kovářová: Datové schránky se osvědčují

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jas

Ing. Aleš Juchelka byl položen dotaz

Proč jste odpískali jednání o penzích?

Nemyslíte, že jste tím koalici nahráli na smeč, že bude tvrdit, jak ona něco prosadila, že vás přizvala k jednání, ale vy jste to odmítli? Kdybyste jednali dál, mohli jste předložit vlastní návrhy, možná by neprošli, ale bylo by evidentní, že jste je podali a chtěli jste reformu, která je potřeba ře...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Věřit Rakušanovi Vrbětice? Politiky ani policie nepřesvědčila

20:00 Věřit Rakušanovi Vrbětice? Politiky ani policie nepřesvědčila

Konec vyšetřování vrbětického výbuchu, ke kterému došlo před deseti lety. Stojí za tím Rusko, ale ni…