Fanoušci Mirka Topolánka si myslí, že je vyvedl aprílem

01.04.2010 13:32

Je stažení se do pozice formálního předsedy a pravděpodobné brzké opuštění i této funkce ze strany Mirka Topolánka aprílový žertík? Nebo je to krok, který se měl odehrát už dávno, nehledě na datum?

Fanoušci Mirka Topolánka si myslí, že je vyvedl aprílem

Situace v ODS se začíná vyjasňovat, alespoň podle šéfa ODS. Mirek Topolánek do 12. dubna zůstává formálním předsedou. Právě na 12. dubna svolal výkonnou radu, která má potvrdit Petra Nečase i ve funkci předsedy a umožnit Topolánkovo odstoupení. To ale podle stanov strany může udělat pouze kongres.

Více o situaci v ODS:
Topolánek zůstává formálním předsedou. Rozhodovat bude Nečas

Facebooková skupina s názvem „Přeji si za předsedkyni Miroslavu Němcovou" si tak bude muset se svým přáním počkat nejdříve do nastávajících parlamentních voleb.

Vzhledem k tomu, že prohlášení vydala ODS a Mirek Topolánek dnes, tedy na apríla, hlodají v některých fanoušcích strany pochybnosti. Na stránkách Mirka Topolánka píše Vláďa Hammer: „Skončit na ‚apríla‘, to musí mít ještě dohru!"

Reakce politiků:
Paroubek: Topolánek nekončí, v ODS vládne triumvirát
Kalousek: Konzervativní strana by si takovou rošádu dovolit nemohla

V anketě fanoušků Topolánek propadl

Na oficiálních facebookových stránkách ODS přibyla anketa s otázkou, zda by měl Mirek Topolánek rezignovat na funkci předsedy ODS. Z 38 komentářů jsou pouze čtyři pro setrvání Mirka Topolánka ve funkci předsedy Občanské demokratické strany.

„Pan Topolánek tam už neměl být minimálně dva roky.Takže ano," uvádí na facebookových stránkách ODS Jakub Schwarz názor, který s ním sdílí i většina komentujících.

A Martin Pikal k tomu dodává, za jaké situace by byl Mirek Topolánek dobrý politik. „Kdyby se dokázal pohlídat a nevykládal na každém rohu, co si myslí, tak by byl moc dobrým politikem," míní o současném formálním předsedovi ODS sympatizant modrých.

Foto: Hans Štembera

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Matěj Pálka

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Český lev a dva ocasy... Přestřelka pokračuje. Konečná posílá Černochové trochu jiné tričko

19:39 Český lev a dva ocasy... Přestřelka pokračuje. Konečná posílá Černochové trochu jiné tričko

Jak je to podle průzkumu se spokojeností lidí v ČR se členstvím v EU? I o tom mluví v rozhovoru euro…