Koalice s ČSSD? Jen bez Paroubka a Ratha, říká Schwarzenberg

06.04.2010 16:39

Karel Schwarzenberg vyloučil složení povolební koalice s ČSSD, pokud by v jejím vedení stáli Jiří Paroubek a David Rath.

Koalice s ČSSD? Jen bez Paroubka a Ratha, říká Schwarzenberg

Předseda TOP 09 Karel Schwarzenberg nepřipustil koalici s ČSSD s jejím současným vedení. "Museli by do čela strany přijít rozumní lidé. Jinak ale opravdu zásadně neodpírám žádné politické straně koaliční potenciál," napsal Schwarzenberg na on-line chatu Novinky.cz.

Předseda TOP 09 doufá, že návštěva ruského a amerického prezidenta Česku i celému světu pomůže.

"Doufám, že smlouva, kterou podepíšou, bude přínosem pro snížení napětí ve světě a pro Prahu to bude reklama po celém světě. Snad díky tomu přijede tento a příští rok více turistů," uvedl kníže.

Zemanovou slabostí jsou lidé v jeho okolí

Své politické soky hodnotil Karel Schwarzenberg opatrně. Paroubek je pro něj velice šikovný politik, který má velmi vyvinutý smysl pro moc. Nelíbí se mu však, že nedokáže držet slovo.  

"Miloš Zeman je kromobyčejně nadaný český politik, který vytáhl ČSSD z nevýznamnosti na výsluní. Nicméně jeho slabostí jsou osobností v jeho okolí, o kterých existují velké pochyby. Doufám velice, že během volební kampaně dodrží zdravotnické zásady a omezení, kterých se držel na Vysočině," myslí si Schwarzenberg.

Paroubkovi a Topolánkovi však stále vyčítá, že poškodili jméno České republiky v zahraničí, když v půlce našeho předsednictví padla vláda.

Český národ je dostatečně inteligentní  

Čtenáři se podivovali nad tím, jak chce TOP 09 vyhrát volby se svým radikálním programem, který neláká na žádné dárečky a výhody, ale naopak slibuje uskromnění.

"Věřím, že národ český je dostatečně inteligentní, aby prozřel a nepodlehl planým slibům. Pokud se však Paroubkovi podaří oživit Elvise či zrušit mou ranní kocovinu, tak bych ještě zaváhal," vtipkoval Schwarzenberg.

Čtěte také:
Sobotka: Žádná velká koalice. Buď s lidovci nebo menšinovou vládu
Kalousek připouští vládu s ČSSD. Vadí mu ale vedení strany

Foto:top09.cz

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mab

komunikace

Jak víte, že když vy teď o důchodové reformě nechcete s vládou komunikovat, že oni pak budou komunikovat s vámi? Není tohle hlavní problém, že se na zásadních věcech nedokážete dohodnout? A ještě jedna věc, s kým budete chtít vládu tvořit, když to odmítáte se SPD a evidentně se stranami SPOLU se na ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jejda, pirátské špinavé prádlo. „Řežou se mezi sebou.“ V Praze problém až u soudu

4:44 Jejda, pirátské špinavé prádlo. „Řežou se mezi sebou.“ V Praze problém až u soudu

Prozradil pirátský poradce Petr Beneš z pražského magistrátu citlivé informace protistraně, s níž se…