V této zemi není právní stát, tvrdí Hamerský

20.04.2010 22:04

Zrušení Benešových dekretů, povolení eutanazie, či většinový volební systém nabízí malá neparlamentní strana Liberálové.cz.

V této zemi není právní stát, tvrdí Hamerský

„Češti neobjevili to, co objevilo 30 procent Dánů či Britů," posteskl si v úvodu úterního pořadu Hydepark šéf partaje Milan Hamerský. V zápětí dodal, že současný politický marasmus není dílem politiků, ale nezodpovědných voličů, kteří jim dali svůj hlas. Právě díky chybějící odpovědnosti podle Hamerského projídáme svůj důchod.

Podpoříme Věci veřejné

Milan Hamerský na přímý dotaz jednoho z diváků uvedl, že jeho partaj zvažuje případnou výzvu k podpoře kandidátů Věcí veřejných, konkrétně by se mohlo jednat o Martina Vacka, který je jedničkou VV ve Zlínském kraji, a Josefa Novotného, Vackova kolegu na Vysočině. Tento krok předseda Liberálové.cz zdůvodnil značnou blízkostí programů obou stran.

Předseda liberálů uvedl, že ač se jeho partaj s prezidentem republiky Václavem Klausem v mnoha ohledech nesouhlasí, sdílí prý stejný názor, že se nepodařilo prokázat existenci globálního oteplování. Zde Hamerský ostře odsoudil biopaliva, která prý prokazatelně poškozují planetu.

Budeme se soudit, dokud nezvítězíme

Další otázky se točili okolo sporu liberálů a Jiřího Dienstbiera, strana tohoto senátora žalovala o 392 tisíc korun kvůli údajně nesplněné smlouvě. Obvodní soud pro Prahu 2 ale nároky strany zamítl s dovětkem, že žalobce dostatečně nedoložil svá tvrzení.

Hamerský uvedl, že se hodlá i nadále odvolávat, dokud nedosáhne úspěchu. V zápětí předseda Liberálové.cz ostře zaútočil na ČSSD jíž je Dienstbier členem. „Celá ČSSD nedodržuje smlouvy ani zákony," prohlásil bez jakéhokoli upřesnění Milan Hamerský.

Evropská unie se neubírá správným směrem

V kontroverzním duchu pokračoval šéf liberálů i nadále. Například přirovnal masakr ve Srebrenici k útokům muslimských sebevražedných atentátníků. Vzápětí dodal, že jeho strana není islamofobní, ovšem „cizinci jsou u nás pouze hosty."

Liberálové, kteří dříve prosazovali společnou evropskou federaci, nyní ústy svého předsedy kritizovali fungování Evropské unie. V souladu s předchozími výroky by Hamerský preferoval užší vazbu mezi jednotlivými státy, prý by nám to pomohlo zbavit se energetické závislosti na Rusku.

Pryč s dekrety

Šéf Liberálové.cz se krátce dotkl i proklamovaného zrušení Benešových dekretů, dokumenty označil za relikt nacionální legislativy, kterého je nutné se zbavit.

Chyba není u nás, jde o šikanu

V závěru Hydeparku Hamerský vysvětloval nedávný návrh Poslanecké sněmovny na pozastavení činnosti strany. Důvodem má být nepředložení finančního auditu, který podle Milana Hamerského stojí 10 tisíc korun, což je částka, kterou stranická kasa nemá, a hlavně ji ani nehodlá k podobnému účelu uvolnit. Požadavek na audit je podle předsedy partaje pouze šikanou malých stran, velké partaje prý „mají černé peníze ze švýcarských kont, nikoho to nezajímá," prohlásil Hamerský, opět ovšem bez jakéhokoli upřesnění.

Více:
Weiss (Liberálové.cz): Politika je věc veřejná. Patří i do škol
Liberálové.cz: Páně Klausova prezidentská svévole
Liberálové.CZ: Odmítáme útoky "jakobínů" (Klaus, Paroubek...)

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jac

Ing. Věra Kovářová, MIM byl položen dotaz

Důchodová reforma

Tvrdíte, o důchodové reformě jednáte i s laickou veřejností. Jak? Kde? Jsem si ničeho takového nevšiml. A myslíte, že má smysl schvalovat něco, na čem se aspoň z větší části neshodnete s opozicí? K čemu reforma, kterou jiná vláda zase zruší, což už se stalo? Nebylo třeba chybou, že jste s opozicí ne...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Češi včera „okupovali“ Německo. U nákupu protáhlé obličeje nás i Němců

13:21 Češi včera „okupovali“ Německo. U nákupu protáhlé obličeje nás i Němců

Košíky plné zeleniny a potravin, domácí drogerie i autokosmetiky. Tak to vypadalo snad ve všech bavo…