Svobodova kauza dědictví zřejmě neskončila

21.04.2010 8:36

Lídr lidovců Cyril Svoboda se několik let soudil o dům v pražských Dejvicích. Soud v lednu rozhodl v jeho neprospěch, čímž měl spor skončit. Zřejmě se tak ale nestalo.

Svobodova kauza dědictví zřejmě neskončila

Předseda lidovců Cyril Svoboda oznámil, že ukončuje svůj spor s charitativními organizacemi o dům v pražských Dejvicích, obvodní soud pro Prahu 6 však nyní oznámil, že neumí posoudit, zda pře  byla skutečně ukončena nebo ne.

 Kauza tak postupuje k odvolacímu Městskému soudu v Praze. svoboda se snažil soudní žalobou zneplatit závěť restituentky Marie Kaprálková, která v roce 2004 odkázala veškerý svůj majetek charitativním organizacím a vzdáleným příbuzným.

Svoboda se neodvolá. Nebo ano?

Svoboda spor u obvodního soudu letos v lednu prohrál a posléze oznámil, že se proti rozsudku neodvolá. Krátce nato ale soudu zaslal písemný souhlas s odvoláním vedlejšího účastníka na straně žalobce, kterým je stát, čímž fakticky umožnil další dějství u odvolacího soudu.

Zda je ale odvolání vedlejšího účastníka vůbec možné, není jasné, zákon totiž v tomto případě dovoluje dvojí výklad. "Samozřejmě je to sporné. To si ale budeme muset počkat na verdikt odvolacího soudu. Jestli odvolání souhlasu uzná jako nesouhlas nebo jak se k tomu vyjádří," uvedla pro středeční deník Právo mluvčí Obvodního soudu pro Prahu 6 Zuzana Barochová. 

Více čtěte:

Svoboda se o dům v Dejvicích soudí dál

Foto: cyrilsvoboda.cz

  

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jas

Ing. Kateřina Konečná byl položen dotaz

Populismus?

Dobrý den, proč s návrhem na snížení platu přicházíte až teď před volbami? A jestli vám přijde vysoký, což nerozporuji, zajímalo by mě, co s tak vysokým platem děláte vy? Dáváte třeba část na dobročinné účely, jako to třeba dělal prezident Zeman? A ještě jedna věc, není plýtvání penězi celý chod EU,...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Toto Pavel Novotný nebude číst rád. Z ODS hřmí za kauzu Felix Slováček

17:08 Toto Pavel Novotný nebude číst rád. Z ODS hřmí za kauzu Felix Slováček

Překročil všechny meze, nemá v ODS co dělat. Známý provokatér Pavel Novotný, který je za občanské de…